Published On: Sri, ruj 7th, 2016

ČOVIĆ O SASTANKU S PARTNERIMA: Nastavljamo rastjerivati crne oblake iznad BiH

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu, nakon sastanka s koalicijskim partnerima (SDA, SBB, HDZ BiH), da bi se trebali češće sastajati jer postoji zajednička želja za prevladavanje problema.
Naveo je da su razmatrali odnose u Vijeću ministara BiH, kadrovska pitanja, izgradnju autoputa na Koridoru Vc, akcizama, pravilnik o lijekovima i druge teme.
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da su opredijeljeni da atmosferu koja postoji između te tri stranke prenesu i na ostale koje sudjeluju u vlasti na državnoj razini, kako bi u Vijeću ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH ubrzano radili na dinamiziranju europskog puta.
Naglasio je da će sljedeći tjedan nastaviti razgovore kako bi izbjegli eventualne nesporazume i osjećaje da netko nekog izigrava, te da će do kraja godine, ako nastave ovim tempom, moći reći da su “rastjerali crne oblake iznad BiH”.
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić ponovio je da je koalicija vrlo stabilna, ali da povremeno treba usuglasiti određena pitanja, te da su na današnjem i jučerašnjem sastanku to i radili.
Dodao je kako postoji dobra atmosfera i da su otvorili oko 50 vrlo ozbiljnih tema koje žele ubrzati, a sve se tiču europskog puta, ekonomskih reformi, te složnijeg rada u koaliciji.
Zaključeno je da narednog četvrtka bude održan novi sastanak o izgradnji autoputa na Koridoru Vc i brzih cesta kroz Federaciju./Fena/HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x