Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Čović o posjeti Zagrebu: Hrvatska može pomoći BiH na euroatlantskom putu

Must Read

SARAJEVO – Posjeta članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Republici Hrvatskoj je prigoda da ojačamo prijateljske odnose koji se ogledaju na svim nivoim saradnje. “Vrijeme je da i ona pitanja koja se uslovno mogu nazivati otvorenima ili neriješenima, dođu na dnevni red i riješe se po najvišim standardima izjavio je za predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović uoči dvodnevnog uzvratnog posjeta Republici Hrvatskoj.

Predsjedavajući Čović i članovi Predsjedništva, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, boraviće 8. i 9. marta u Zagrebu, a osim susreta s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović, predviđeni su i zasebni sastanci s premijerom Tihomirom Oreškovićem i predstavnicima Hrvatskog sabora.

Kada su u pitanju razgovori s predsjednicom Grabar-Kitarović, Čović kaže kako je puno toga što treba staviti na dnevni red kako pripada tom nivou vlasti. “Očekujem vrlo ugodne razgovore s puno inicijativa. Želimo jasno definirati i naš skori susret u Mostaru, na Sajmu gospodarstva, kao i na samitu Brdo-Brijuni u Sarajevu, gdje očekujemo i brojne druge goste iz regije i svijeta.

Želimo napraviti zajedničku projekciju kako nam Hrvatska može pomoći na našem euroatlantskom putu. Uvjeren sam da ono što smo i do sada uradili možemo osnažiti. Sva ona iskustva koja je Hrvatska imala na svom europskom putu mogu nama olakšati dolazak do određenih standarda. Tu je i obuka naših mladih ljudi, a neograničene su mogućnosti i naše gospodarske suradnje”, kaže Čović.

Ističe kako Predsjedništvo ovom prigodom želi podstaći i što skorije održavanje sastanka najviših nositelja  izvršne vlasti dviju zemalja, uključujući i održavanje zajedničke sjednice Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

“Uvjeren sam da do te sjednice može doći vrlo brzo, iako je to u nadležnosti našeg vijeće ministara. Prenijećemo to premijeru Oreškoviću kao nužnu potrebu, jer sva otvorena pitanja koja imamo moramo riješiti kroz funkcioniranje izvršne vlasti. Ne vjerujem da će se na to čekati duže od dva-tri mjeseca “, kazao je Čović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Premijer Japana se ispričao tisućama sunarodnjaka koji su prisilno sterilizirani

Premijer Japana Fumio Kishida službeno se ispričao ljudima koji su bili prisilno sterilizirani u drugoj polovici prošlog stoljeća. Zakon...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -