Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

UGO VLAISAVLJEVIĆ: Pritvaranje Radončića je najveći skandal u zadnjih 20 godina!

Must Read

Ponovno privođenje lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića u pritvorsku jedinicu nakon što je prethodno pušten iz pritvora u kućni pritvor, Ugo Vlaisavljević, ugledni profesor Univerziteta u Sarajevu, ocijenio je kao najveći skandal u političkom životu BiH u zadnjih 20 godina.

Igrači iza scene

Radončić je predsjednik druge najveće stranke u FBiH i ima izuzetno važnu ulogu za funkcioniranje institucija većeg bh. entiteta i države BiH, zbog čega su pokušaji njegovog nasilnog uklanjanja s političke scene izuzetno zabrinjavajući. U ocjeni tih poteza Vlaisavljević je krajnje jasan:

– Ovo oko privođenja Radončića je pretvoreno u javni cirkus. Sve djeluje tako neozbiljno, kao farsa i nekakva igra. Nema ovo nikakve veze s pravosuđem, s uređenim političkim životom – ocijenio je Vlaisavljević u izjavi za “Avaz”.

Vlaisavljević tvrdi da je sada još “teško vidjeti igrače iza scene” u slučaju Radončić.

– Tko god da stoji iza toga, preuzima odgovornost jer je nedopustivo da se uopće ovo dogodilo. Dakle, mislim da u svakom zlu ima neko dobro. Ovim se može ojačati svijest o bošnjačkom političkom jedinstvu. Kako god to izgledalo, sve ovo je veliki pritisak i na samo pravosuđe. Dakle, pravosuđe iz ovoga mora izaći ojačano, to jeste politički neovisno – tvrdi Vlaisavljević.

Važnost jedinstva

Nadalje, Vlaisavljević je ukazao i na važnost očuvanja koalicije SBB-SDA.

– Što se tiče bošnjačkog političkog jedinstva, tu treba prvenstveno pozdraviti vodstvo SBB-a da ostane u okvirima zakona i pravne države, da nisu isprovocirani da izađu iz tog okvira. To je jako važno, da su prisebni i odmjereni. Pretpostavljam da to treba zahvaliti samom Radončiću koji je na vrlo dostojanstven način prihvatio svoje drugo uhićenje, čak je iznenađujuće hladno i dostojanstveno primio to. To sigurno utječe na članstvo stranke. S druge strane, mislim da rukovodstvo SDA, koje je opredijeljeno da ostane u koaliciji, pokazuje razumijevanje za važnost bošnjačkog jedinstva. Dakle, prema meni, u ovom času je najvažnije sačuvati koaliciju dvije stranke – zaključuje Vlaisavljević u razgovoru za “Avaz”.

Sve ovo je nedopustivo

– Sve što se dogodilo je nedopustivo. Vrlo je puno indikacija da je to tako. Ovo sve izgleda kao lakmus-papir, odnosno dobar test… Ako se pokaže da je ovaj sudski proces manipulacija, iz te manipulacije će proisteći ogromne pouke – kazao je Vlaisavljević./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -