Published On: Pet, srp 26th, 2019

ČOVIĆ O ALUMINIJU: Svaki problem u BiH ima svoje ime i prezime

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH predsjednik te stranke Dragan Čović kazao je da svaki problem u Bosni i Hercegovini ima svoje ime i prezime, tako i problem oko firme Aluminij.

On je poručio da su obavljeni određeni razgovori, napravljeni dogovori, i da nema više prolongiranja kada je o rješavanju problema u toj firmi riječ, piše N1.

“Do 31. 7., dakle sljedećeg tjedna,završiti program restrukturiranja. Nemamo sve ulazne parametre, ali moramo imati jasan plan što uraditi uz pretpostavke koje treba ispuniti”, kazao je, dodavši da se o Aluminiju razgovaralo i u Vladi FBiH.

Čović je kazao da su prepoznate četiri skupine uposlenika u Aluminiju koje mogu imati interes.

“Prvi su umirovljenici, oni koji mogu riješiti svoj status. Druga je skupina ona koja je potrebna, gdje trebamo prepoznati ljude bez kojih se proces u Aluminiju ne može uraditi. Treća su oni koji više ne žele raditi dolje, nego žele otpremnine. Četvrti su oni koji se ne uklapaju u ove tri. Moramo napraviti jasan odnos i vidjeti kakav je tehnički status tih ljudi. U 18:00 ćemo dobiti predstavljanje ovog programa, nacrta od strane Uprave, nema prolongiranja i pričanja uopćeno”, kazao je.

Sve ono što se usvoji na sljedećim sjednicama i sastancima će biti predočeno javnosti, poručio je Čović između ostalog.

Ranije je najavio i borbu protiv onih koji su doveli Aluminij do gašenja – ima li pravosudnih pomaka, bilo je pitanje novinara?

“To je institucija u koju se ne mogu niti želim miješati. Odnosi se na potpunu borbu protiv kriminala i korupcije. Nema veze na koga se odnosi. Svaki problem ima svoje ime i prezime. To institucije moraju raditi”, naveo je Čović.

“Toliko informacija i komunikacija ima – to moraju samostalno raditi”, rekao je Čović.

Uskoro očekuje i reakcije oko Aluminija.

“Bit će beskompromisno, o bilo kom da se radi. To mora biti pravilo ponašanja”, izjavio je Dragan Čović./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare