Published On: Uto, lis 26th, 2021

ČOVIĆ: Iskustvo nam govori da niti jedan problem u BiH nije riješen sankcijama

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović izjavio je danas da je rješenje za sve u Bosni i Hercegovini u unutarnjem dogovoru, a ne uvođenju stranih sankcija bilo kome.

Nakon sastanka u Usori sa županijskim premijerima, gradonačelnicima I načelnicima iz HDZ-a BiH, Čović je ustvrdio da poslijeratno iskustvo u BiH govori da niti jedan problem nije riješen sankcijama.

-Protiv sam sankcija bilo kome, a uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine, kazao je Čović.

Odbacio je optužbe na račun HDZ-a zbog blokada vezanih uz izbornu reformu. Poručio je da HDZ nastoji doprinijeti uvođenju reda u državi i funkcioniranju svih razina vlasti.

-Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti europskog puta BiH i reformske akitvnosti, dodao je Čović.

On je još jednom pozvao na razgovor o konkretnim problemima u BiH dodajući kako je ravnopravnost svih naroda i svih stanovnika BiH osnova funkcionalnosti države.

-Poštujmo Ustav, to je danas Aneks 4 Daytonskog sporazuma. Onaj tko se tako ponaša ne krši osnovne elemente BiH, zaključio je Dragan Čović./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
9 mjeseci prije

Neznam zasto ove glupe izjave od strane Hrvatske politike. Sto netraze da gospodina Izetbegovica sankcijonisu. Gospodin Dodik se bori i za nasa prava a ne samo za prava srba. Ja to stvarno ne razumijem. SDA skida nase sudce i da traze da se to kazni traze tu neke sankcije RS. Stvarno neshvatljivo.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
9 mjeseci prije

Mirno i sabrano, gospodin Čović radi svoj posao koji ide prema konačnim rezultatima- izmjenama Izbornog zakona i mikro promjeni Ustava BiH, što je sada već posve izvjesno.
Ne možemo a da ne primijetimo ofenzivu američkih i diplomata iz samog vrha EU, što sve skupa ne bi danas bilo da nije bilo akcija Predsjednika Hrvatske, moramo reći i Premijera Vlade RH, kao i Dragana Čovića i mnogih zaslužnih Hrvata (Ljubić, Cvitanović i ini…da koga ne uvrijedim) koji su se združeno kroz HNS zalagali za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Last edited 9 mjeseci prije by Robinzon Kruso
Anonimac
Anonimac
9 mjeseci prije

Nisam protiv razgovora da se dogovori nešto ali kad se drazgovaraš s nekim 20 i više godina i vidiš da ne ide pa imaš li brate mili hrabrosti reći DOSTA JE VIŠE.Ne ide i doviđenja,ali ne Čović nikad nije imao hrabrosti reći ove riječi

djuro
djuro
9 mjeseci prije

Samo nek dolaze pare, krediti…, Kao da država mora funkcionirati