Published On: Čet, lis 28th, 2021

ČOVIĆ: Hoće mi netko reći tko je izabran u Klub Hrvata iz Goražda? Pogledajte tko nam je izabrao predstavnika u Bihaću…


“Došli smo u situaciju da sporazum iz Mostara nije realiziran u potpunosti. Sva rješenja u tom sporazumu se vide, samo je pitanje kako napraviti kompromis ključnih političkih stranaka i da se onda možemo posvetiti sređivanju stanja u zemlji”, rekao je on.

Čović je u Sarajevu, prilikom susreta s novinarima, izjavio da razgovori trebaju biti dinamičniji nego do sada.

Osvrćući se na posjet predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Čović je naglasio kako se radilo o radnom ručku.

“Pričali smo, konkretno, u prijateljskom ambijentu, o tome kako on može pomoći da mi stabiliziramo situaciju u Bosni i Hercegovini”, rekao je Čović, dodavši da je to bio krajnje prijateljski razgovor prema BiH, te da je na isti način razgovarao i s predsjednikom i premijerom Hrvatske, Zoranom Milanovićem i Andrejom Plenkovićem.

“S Izetbegovićem sam dogovorio stranačke sastanke, kao i s Dodikom, da probamo usuglašavati između sebe sve što možemo, a ne da se povučemo na tri strane”, rekao je.

Čović je ponovio da je konstitutivnost krovna ustavna kategorija dok imamo Ustav kakav imamo, te da je sve što nije usklađeno s Ustavom – protuustavno.

“Ako želimo bolji Ustav, zna se gdje se to donosi. Sadašnja organizacija BiH je dominantno daytonska”, smatra Čović.

Prema njegovom mišljenju, sporazum iz Mostara je minimum stvari koje treba uraditi.

“Treba osigurati legitimno predstavljanje tri naroda. Mjera između etničkog i građanskog je nađena u Daytonu”, kazao je Čović dodavši da je 97 posto kapaciteta u zemlji i danas po klasičnom građanskom modelu.

Kazao je i da su Dom naroda i Predsjedništvo BiH cjelina i paket i da se Predsjedništvo ne može ostaviti za neko drugo vrijeme, jer se radi o povezanim stvarima

“Ne možemo biti podjeljeniji nego što smo sada, na vrhu smo krize vlasti, daljnji korak je sunovrat. Država je presložena. Kad danas kažete da prijedlogom da imamo dvije federalne jedinice u Federaciji BiH, umjesto sadašnjih 11, dijelimo Bosnu i Hercegovinu – ja mislim da je spašavamo, a ne dijelimo dalje. Ako želimo ka Europskoj uniji, zar je podjela ovih 11 cjelina svesti na tri? Ja mislim da nije”, smatra Čović.

“Sadašnji Izborni zakon BiH kaže da je svaka županija izborna jedinica. Apsolutno nije cilj podjela. Danas smo na početku i dok ne izađemo iz ćorsokaka nadmudrivanja, hoće mi netko dati odgovor tko je izabran u Klub Hrvata iz Goražda? Bira nam se u Bihaću predstavnik, pogledajte tko ga je izabrao”, rekao je Čović.

guest
nije obvezno
5 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Livnu

BAKIR TI JE IZABRAO ČLANOVE KLUBA HRVATA U GORAZDU, BIHACU I DR.
BAKIR I KOMSIC Z.

SVI TI HRVATI TI SE ZOVU CAMIL. OSMAN. FADIL. HAJRO. FIKO. I TAKO REDOM.

SVE SAMO HRVATSKO CVIJEĆE. KAO U DOBA NDH.

SAMO ŠTO OVO NIJE NDH.

NIŠTA NIJE MUSLIMANIMA DA PROMIJENE VJERU, IME, ŽENU, DRŽAVU, KARAKTER.

KONVERTOVALI SU SE ONI VIŠE DESETINA PUTA DO SADA I KAD GOD ZATREBA.

TAKAV JE TO NAROD…. PREVRTLJIV…. LAZLJIV…. BEZ ČASTI….. BEZ KATAKTERA….. BEZ OBRAZOVANJA….. BEZ KULTURE…. BEZ MORALA….. BEZ STIDA…… NE DOSTOJAN POŠTOVANJA.

Kleme

Postoji samo mostarski ugovor. Ako budu izniztirali na Aprilskom propalom paketu mi cemo na Kurtiljerovom planu

Kiklop

Covicu nema izbornog , nema izbora.Misa svrsena.
Ovakva bih Hrvatima ne treba..

Kleme

BOSNJACI SU IZNIJELI 2 SVOJA PRIJEDLOGA:

– IZBORNI ZAKON PO APRILSKOM PAKETU

-DOM NARODA NA VITALNI NACIONALNI INTERES PO APRILSKOM PAKETU

ZASTO HRVATI NAPOKON NE KAZU ZELIMO REORGANIZACIJU FBIH
NA 3 ZUPANIJE U KOJEM JE JEDNA MIJESANA.

Coment

Čuj Edin Fejzić predstavlja Hrvate u Bihaću. Pa strašno! Meni zlo kad vidim da one pobuljene, dakle muslimanke prave, imaju državljanstvo Republike Hrvatske. Sve to oduzeti. Nađite načina i oduzmite.