Published On: Thu, Feb 23rd, 2017

ČOVIĆ-FERGUSON: Ciklične krize preduprijediti radom na institucionalnim i gospodarskim reformama

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je veleposlanika Velike Britanije u BiH Edwarda Fergusona, s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji.

Zajednički je ocijenjeno da je u ovom trenutku važno spustiti tenzije koje opterećuju reformske procese i skreću pozornost s europskog puta Bosne i Hercegovine, a koje su u posljednje vrijeme vidno narušile medijsku klimu i opterećuju funkcioniranje države.

S tim u svezi sugovornici su se složili kako je nužno da institucije na svim razinama nastave nesmetano ispunjavati reformske obveze, osobito one koje se vežu za europski put Bosne i Hercegovine.

Zaključeno je da je negativne posljedice cikličnih političkih kriza potrebno preduprijediti i neutralizirati posvećenim radom na implementaciji ključnih institucionalnih i gospodarstvenih reformi na svim razinama putem kompromisa, dijaloga i funkcioniranja institucija.

Veleposlanik Ferguson na kraju susreta još je jednom istaknuo da će njegova zemlja i dalje nastaviti pružati punu potporu Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH./HMS/