Utorak, 23 travnja, 2024

Čović: Dva HDZ-a imat će svih pet ministarstava i mjesto predsjednika F BiH, Budimir i Kebo trebaju odstupiti

Must Read

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Dragan Čović izjavio danas za agenciju Anadolija (AA) nakon sastanka s predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatkom Lagumdžijom u Sarajevu da je optimista u pogledu skorog rekonstruiranja nove Vlade Federacije BiH.

On je rekao da je danas s Lagumdžijom usaglasio detalje dokumenta, zapravo načela suradnje na federalnoj razini, te od da danas službeno starta rekonstrukcija federalne vlasti.

Čović je istakao da bi o detaljima današnjeg sastanka Lagumdžija trebao upoznati predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, a da će dokument o budućnoj suradnji biti “parafiran u naredna dva do tri dana”, najvjerojatnije početkom sljedećeg tjedna.

Riječ je o programskom dokumentu koji će precizirati smjernice rada buduće federalne vlasti.

Nadalje, Čović je potvrdio da će dva HDZ-a u BiH imati pet ministarstava u novoj Federalnoj vladi, te mjesto predsjednika Federacije BiH.

Istovremeno, kako je naglasio, od predsjednika FBiH Živka Budimira i dopredsjednika Mirsada Kebe bit će zatraženo da podnesu ostavke, ukoliko ostanu pri stavu da neće podržati novu parlamentarnu većinu.

“U naredna dva do tri dana će se prikupiti potpis svih onih u Parlamentu FBiH koji  podržavaju parlamentarnu većinu. Dva HDZ-a već imaju prikupljene te potpise”, izjavio je Čović za AA.

Potvrdio je da će nakon inicijative za smjenu Federalne vlade, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda pokrenuti i proceduru za rekonstrukciju državne vlade.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x