Published On: Čet, ruj 26th, 2013

Čokoladni neredi se vraćaju u Mostar: Čokoladom za humanost

Čokoladni neredi koji su prošle godine ujedinili Mostarce, i ove godine se vraćaju na Španjolski trg.

Slatka revolucija ‘Čokoladni neredi 2013’ bit će organizirani u četvrtak, 3.10.2013. godine, na Španjolskom trgu, sa početkom u 18 sati.

>>Ovo je Mostar! Stotine na trgu s čokoladama

Dijeljenje čokolade i opušteno druženje sa sugrađanima će ostati srž Čokoladnih nereda i ove godine, a sadržaj skupa obogatit će se humanitarnom akcijom zaštićenike institucija koje skrbe o napuštenoj djeci i djeci s posebnim potrebama, te skromnim zabavnim programom.

Cilj Čokoladnih nereda je okupiti što veći broj ljudi u isto vrijeme na javnim mjestima u BiH gradovima koji će svoju poruku mira i vjere u svjetliju budućnost poslati dijeljenjem čokolade s do tada nepoznatim sugrađankama i sugrađanima.

“Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje koji su voljni doprinijeti ovoj akciji, da nam se pridruže, te da podijele svoju čokoladu sa sebi sličnima, a i da naprave doprinos onima kojima čokolada najviše znači – djeci”, stoji na Facebook stranicama čoko nereda.

Ideja je nastala prošlo ljeto tako što su građani Mostara, zabrinuti i iznervirani zbog nereda i ‘primitivizma’ nakon utakmice, koji daje lošu sliku o Mostaru, odlučili uzvratiti udarac i organizirati čokoladne nerede, kojima će Španjolski trg vratiti u funkciju gradskog trga. Ove godine srž je ista, ali cilj malo drugačiji, stoga se nadamo kako će ova čoko revolucija kao i prošle godine odjeknuti diljem svijeta.

Bljesak.info