Published On: Sri, pro 3rd, 2014

ČLANOVI NAPUŠTAJU DF: Odlazimo jer stranka briše Hrvate, Bošnjake i Srbe za ”hator” ostalih

Mevludin Mahmutbegović i Muradif Mujkanović, sad već bivši predsjednik i tajnik Općinskog odbora Demokratske fronte Živinice, obratili su se bivšem stranačkom šefu Željku Komšiću, članstvu DF-a i javnosti otvorenim pismima u kojima su obrazložili razloge zbog kojih napuštaju stranku.

– Ne želimo biti članovi stranke u kojoj se jedno misli, drugo priča, a treće radi, niti želimo pripadati stranci koja ulazi u neprincipijelne koalicije, pri čemu javno nipodaštava nacionalnu pripadnost članstva, Bošnjaka, Hrvata i Srba, a za ”hator” ostalih, a sve zbog pojedinaca koji na ovaj ili onaj način pripadaju toj grupaciji građana, napisao je Mahmutbegović, prenosi Avaz.

Kao glavne krivce za, kako kaže, uništavanje osnovnih vrijednosti u DF-u on optužuje Damira Bećirovića i Mahira Mešalića, novoizabrane DF-ove zastupnike u Federalnom, odnosno Državnom parlamentu.

U oštro intoniranom pismu, punom razočarenja Komšiću se obratio i Mujkanović, koji predsjednika DF-a pita zašto je dozvolio ponižavanje boraca i branitelja BiH.