Published On: Pet, lis 12th, 2012

ČISČENJE LUZERA: Ljubić najavio raspuštanje nekih općinskih organizacija zbog izbornih rezultata

Kolegij Predsjedništva HDZ-a 1990 održao je danas u Mostaru sjednicu na kojoj je razmatrao tijek i rezultate općinskih izbora te procese rekonstrukcije vlasti na državnoj, federalnoj i županijskim razinama, priopćeno je iz te stranke.

Kolegij je konstatirao da je HDZ 1990 na prošlim općinskim izborima potvrdio svoju snagu i ostvario bolje rezultate nego na prethodnim izborima.

“Što je posebno važno, osim što je osvojio više vijećničkih mjesta, zastupljen je i u općinama gdje su Hrvati izrazita manjina, poput Drvara, Bihaća itd., čime se potvrdio kao hrvatska politička stranka cijeloga bosanskohercegovačkoga prostora”, stoji u priopćenju.

Kolegij je utvrdio prijedlog mjera za Predsjedništvo koje smatra da treba poduzeti prema onim općinskim odborima koji nisu ostvarili očekivane rezultate. U tom smislu Kolegij je predložio raspuštanje nekih općinskih odbora, a za neke rekonstrukciju vodstava.

Predsjednik HDZ 1990 dr. Božo Ljubić je upoznao članove Kolegija o konzultacijama koje je imao s predsjednicima parlamentarnih stranaka oko budućeg sastanka stranačkih lidera čiji bi trebao biti domaćin, kao i o sazivanju sjednice Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Kolegij je podržao smjer u kojem predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić vodi pregovore s drugim stranačkim liderima oko uspostave parlamentarne većine, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.(Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare