Published On: Sri, ruj 14th, 2016

ĆIRI NIJE DOBRO? "Razočarali su me moji Bosanci, nisu mi dali glas, više neću putovati u Bosnu"

Političke ambicije proslavljenog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića neslavno su pokopane na proteklim izborima za Hrvatski sabor a on sam je takav ishod ocijenio kao tešku blamažu, dodajući tomu duboko razočaranje u birače iz Bosne i Hercegovine čijim se glasovima nadao.
“Naprosto sam se izblamirao. Razočarao sam se u BiH i Bosance. Mislio sam da me vole, a onda dođe jedna konkretna prilika i vidiš da te niko ne ‘zarezuje’”, kazao je Blažević, kako ga u utorak citira “Avazov” portal.
Blažević je na proteklim parlamentarnim izborima bio nositeljem liste Milana Bandića za XI. izbornu jedinicu, no nije bio ni bizu ulasku u saborske klupe jer je njegovo ime zaokružilo tek 259 glasača.
Blaževiću je teško povjerovati da ga kao osobu s političkim ambicijama u BiH u kojoj je rođen i u kojoj je uvijek bio popularan gotovo nitko ne uzima ozbiljno.
“I ovo je trebalo doživjeti da bi čovjek dobio potvrdu nečega pa makar bilo i negativno”, kazao je Blažević. Potvrdio je kako su u Bandićevoj koaliciji čak platili autobuse ne bi li što više potencijalnih glasača doveli na birališta i tako osigurali potporu svojim kandidatima s liste za dijasporu no ni to nije imalo nikakva učinka.
“Jako sam se razočarao. Ali šta ćeš. Šta je tu je. Nemam namjeru ići više u politiku i izbjegavat ću svaki put odlazak u svoju domovinu BiH. Razočarao sam se jako i shvatio sam da sam radio iluzije. Bosna mi je uzvratila tako kako mi je uzvratila, pa i Sarajevo i Mostar… Ali, u mom Sarajevu da nisam ništa dobio glasova, pa to je katastrofa. Ne mogu se pomiriti s tim”, kazao je razočarani Blažević.
Drugi kandidat s Bandićeve liste za dijasporu Marijo Pejić dobio je tek 37 glasova.
Kao kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova u dijaspori, novim je saborskim zastupnikom postao bivši general i nekadašnji HDZ-ovac Željko Glasnović koji je na izbore izašao s neovisnom listom.
Od tri mandata koliko ih nosi XI. izborna jedinica – dijaspora, druga dva mandata osvojio je HDZ te će u devetom sazivu Hrvatskog sabora biti Božo Ljubić i Željko Raguž./Hina/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>