Srijeda, 17 srpnja, 2024

Churkin: Turska glavni snabdjevač Islamske države!

Must Read

Turska je glavni snabdijevač oružja i vojne opreme pripadnicima Islamske države, rekao je Vitaly Churkin, ruski izaslanik u UN. Churkin je rekao da je Moskva dala podatke Vijeću sigurnosti UN o ilegalnoj trgovini oružjem i snabdijevanju Islamske države u Siriji. “Ove isporuke oružja nadgleda turska obavještajna služba”, navodi Churkin u pismu Vijeću sigurnosti UN-a.

On je dodao da je Turska najveći snabdjevač oružjem Islamske države, i to putem nevladinih organizacija, prenosi Russia Today. “Transport se najčešće obavlja automobilima, uključujući konvoje humanitarne pomoći”, navodi se u pismu Churkina i dodaje da su terorističke grupe u Siriji prošle godine primile materijale za eksploziv u vrijednosti od 1,9 miliona dolara preko Turske. “Teroristima je dato 2,4 tisuća tona amonij nitrata, što je oko 788.700 dolara, 456 tona kalij nitrata, vrijednosti oko 468.700 dolara, 75 tona praha od aluminija (496.500 dolara), natrij nitrata u vrijednosti od 19.400 dolara, glicerina (102.500 dolara) i azotne kiseline u vrijednosti od 34.400 dolara”, navodi se u pismu.

( Nezavisne )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -