Subota, 13 travnja, 2024

CESTE Modernizacija cesta u Federaciji u dužini od 290 kilometara

Must Read

Vlada Federacije i državna tvrtka „Ceste FBiH” užurbano rade na realizaciji projekta „Modernizacija magistralnih cesta u Federaciji”, za što će biti izdvojeno ukupno 300 milijuna maraka (150 milijuna eura). Vijeće ministara prošlog tjedna odobrilo je 50 milijuna eura za početnu fazu ovog projekta.
Projekt će financirati međunarodne kreditne institucije poput Europske investicijske banke (EIB), a s realizacijom bi se trebalo početi već sredinom iduće godine, potvrđeno nam je u Vladi FBiH. Riječ je o projektu kojim bi do 2020. godine na svim kritičnim dijelovima u FBiH bila poboljšana sigurnost prometa, odnosno, na ukupno 35 dionica u Federaciji u ukupnoj dužini od 290 kilometara. Informaciju o pripremi realizacije projekta te načinu financiranja potvrdio je i Ljubo Pravdić, direktor „Cesta FBiH”.
On je pojasnio za Avaz kako je sada potrebno da Vlada poveća prihode „Cestama FBiH” da bi se one mogle kreditno zadužiti i uredno vraćati kredite EIB-u, EBRD-u i Svjetskoj banci, koji bi trebali biti dio ovog projekta i koji će osigurati sredstva za gradnju.
– Mi već pregovaramo s međunarodnim kreditorima. Prije toga potrebno je riješiti naše prihode. Na tome radi Vlada. To je uvjet za implementaciju projekta – kaže Pravdić.
Prema njegovim riječima, projekt podrazumijeva gradnju cesta i traka za spora vozila, rekonstrukciju postojećih prometnica, gradnju obilaznica, tunela, ali i sanaciju šteta nastalih zbog poplava.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -