Published On: Sub, kol 18th, 2012

Centralna bajramska svečanost u Begovoj džamiji u Sarajevu

Begova džamija u SarajevuCentralna bajramska svečanost za Bosnu i Hercegovinu bit će održana u nedjelju, 19. augusta, u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a bajram-namaz će imamiti i bajramsku hutbu održati reisu-l-ulema Mustafa Cerić.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić danas je uputio čestitku svim muslimanima u BiH povodom Ramazanskog bajrama u kojoj je kazao da je Bajram vrijeme kad treba da pokažemo posebnu ljubav prema roditeljima, djeci, rodbini, komšijama i prijateljima.

Reis Cerić je zaželio Bajram šerif mubarek olsun i muslimanima u Hrvatskoj, Sloveniji, Sandžaku, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu.

U Medžlisu Islamske zajednice Banja Luka bajram-namaz će biti klanjan u devet džamija u kojima je tokom Ramazana klanjan i teravih-namaz, a centralna svečanost u Ferhat-pašinom mesdžidu u džamiji Ferhadija. Banjalučki muftija Edhem ef. Čamdžić obratit će se tom prilikom vjernicima bajramskom hutbom.

U Bosni i Hercegovini bajram-namaz počinje u 06:33 sati. Bajram-namaz klanjat će se i u svim većim džamijama u regiji.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare