Published On: Pet, lip 15th, 2012

Čavara: Prvi konkretni potezi nove parlamentarne većine idući tjedan

Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Marinko Čavara je danas u Sarajevu kazao novinarima da imaju obavezu sa strankama koje će sudjelovati u novoj parlamentarnoj većini dogovoriti prioritete djelovanja nove parlamentarne većine, nove vlade u Federaciji BiH u narednih nekoliko dana.

„To ćemo, vjerujem, završiti do početka sljedećeg tjedna kad ćemo krenuti u realizaciju. Temelj nove parlamentarne većine su četiri stranke o kojima smo ranije govorili“, kazao je Čavara.

Implementacija, odnosno realizacija ovih svih dogovorenih aktivnosti kreće, dodao je, početkom sljedećeg tjedna.

„Nekoliko narednih dana trebamo iskoristiti za konačno definiranje detalja sporazuma koji pored prioriteta i načela o kojima smo ranije govorili, treba sadržavati puno detalja da sutra u funkcioniranju takve parlamentarne većine ne bi bilo zastoja u provođenju dogovorenih aktivnosti“, kazao je on.

Očekujem, dodao je, početkom sljedećeg tjedna da se počnu realizirati konkretni potezi u implementaciji nove parlamentarne većine.

Po njegovim riječima, ovaj proces ne treba trajati predugo jer svaki zastoj znači zastoj u radu i parlamenta i u funkcioniranju vlasti što ne može biti nikome interes.

„Zato smo mi zagovarali brže rokove. Nama se kao stranci posebno ne žuri, međutim, mislimo da generalno treba proces ubrzati kako bismo što prije riješili ove probleme“, kazao je Čavara.(Fena/Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare