Subota, 25 svibnja, 2024

Časopis “Titanic” najavio objavu fotomontaže s muslimanskim borcem

Must Read

Njemački satirički mjesečnik Titanic odlučio je doliti ulja na vatru u polemici o protuislamskom filmu i karikaturama poslanika Muhammeda, najavivši u broju od listopada fotomontažu Bettine Wulff koju grli muslimanski borac.

Pošto je američki antiislamski film “Nedužnost muslimana” u posljednjih desetak dana izazvao nasilne prosvjede u brojnim muslimanskim zemljama, francuski satirički tjednik Charlie Hebdo objavio je u srijedu karikature poslanika Muhameda. Objavljivanje tih karikatura francuski tjednik opravdao je slobodom izražavanja, ali taj su potez kritizirali politički čelnici diljem svijeta ocijenivši ga nepotrebnom provokacijom.

Na naslovnici Titanica za listopad bit će fotomontaža Bettine Wulff, supruge bivšeg njemačkog predsjednika koju grli muslimanski borac s turbanom na glavi i nožem u ruci uz parodijski naslov: “Zapad se buni, Bettina Wulff snima film o Muhammedu”. Taj broj časopisa, koji izlazi u 100.000 primjeraka mjesečno, pojavit će se 28. rujna u prodaji.

Glavni urednik Leo Fischer je u razgovoru za online izdanje tjednika Der Spiegel rekao da je “Muhammed sada u svim ustima”.

Bettina Wulff, očito zadovoljna zbog prisutnosti u medijima, posljednjih je dana dala posla medijima kada je objavila svoju autobiografiju sredinom rujna, u kojoj demantira glasine da je bila eskort djevojka.

Titanic je podržao Charlie Hebdo, francuski satirički tjednik koji je objavio karikature poslanika  Muhammeda, ali je odlučio da sam neće objaviti te karikature, prenosi u petak Hina.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -