Published On: Pet, lis 20th, 2017
#3rd |

ČAPLJINA: Održana manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017“

Više stotina mališana iz čapljinskih dječjih vrtića, učenika Osnovnih i Srednje škole, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se danas na Trgu kralja Tomislava na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017“, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje, te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Organizator ove manifestacije je Osnovna škola „Lipanjske zore“ Višići u suradnji sa općinom Čapljinja, te je ravnatelj škole gosp. Đuro Raguž prigodnim pzdravnim riječima otvorio ovu manifestaciju.

Učenici Osnovne škole Vladimir Pavlović, Osnovne škole Lipanjske zore i Dječijeg vrtića Čapljina izveli su zanimljive recitacije, pjesme i plesove.

Svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone načelniku dr. Smiljanu Vidiću koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.

Ova manifestacija je neobično važna i svi moramo znati da se prema zemlji moramo odnositi na poseban način, jer kako se mi odnosimo prema njoj, tako će i ona nama uzvraćati plodove.

U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola „Lipanjske zore“ Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina, Dječji vrtić „Betlehem“ Gabela Polje, HU „Cvijet“ Čapljina, Caritasova radionica „Betlehem“ Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Udruga prijatelja „Močvara“.

U obilježavanju manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari, te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja općine Čapljina.

Tradicionalnu, kulturnu i zabavnu notu manifestacije uveličali su i HKUD „DOMANOVIĆI“ iz Domanovića i HKUD „ZORA“ Struge – Gorica kao i čapljinske mažoretkinje.

Manifestacije“ Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2017.“ svake godine ima humanitarni karakter, a ovogodišnja prikupljena sredstva idu za liječenje našeg sugrađanina 18-ogodišnjeg Ivana Karamaića iz Višića kojemu su otkazala oba bubrega te čeka transplantaciju. /HMS

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x