Published On: Uto, tra 12th, 2022

Ćao mala raja, ja sam Krsto. Sad me zovu Kujundžija. I radim sve što od mene traže mladi bazerdžani…

Visoki predstavnik Christian Schmidt suspendirao je Zakon o nepokretnoj imovini RS do ocjene ustavnosti Ustavnog suda BiH. Odluka stupa na snagu odmah, odnosno nakon objavljivanja iste na službenoj stranici OHR-a.

Schmidt je prije ove odluke nekoliko puta pozivao vlasti RS da poduzmu sve potrebne aktivnosti da se zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti u Republici Srpskoj odmah stavi van snage, te upozoravao da je on ništavan.

Schmidtu sporni Zakon Narodna skupština Republike Srpske je usvojila 10. veljače ove godine, kršeći pritom odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović objavila je 7. travnja Ukaz o proglašavanju Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti.

“Proglašavam Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji je Narodna skupština RS usvojila na 20. redovnoj sjednici, održanoj 10. veljače 2022. godine”, napisano je u Ukazu Željke Cvijanović, objavljenom Službenom glasniku RS.

Zakon je trebao stupiti na snagu u četvrtak, 14. travnja.

Inače, Bonnske ovlasti su postdejtonska kategorija koju, ironije li, glavni tumač Daytonskog mirovnog sporazuma može koristiti kako bi van snage stavljao odluke koje su donijeli oni koje je birao narod u BiH.

Većinu do sada iskorištenih ovih ovlasti visokih predstavnika uglavnom se koristilo kako bi se “po prstima” opalilo hrvatsku i srpsku politiku u Bosni i Hercegovini.

Ovih dana u programu portala Bild.ba opširnije o tomu što su uopće Bonnske ovlasti…

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
12 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Da da …hajte vi opet kako ce Dodik nesto napravit za vas ,kako je baja…ne moze on ni sebi pomoc…da dodam da sam slike iz Visegrada danas proslijedio svima u Evropi gdje sam mogao ..samo da zna evropa skim ima posla…Danke Herr Schmidt!

Kortikosteroidac

Lajkam kako su muslimani uprli njemačkog turistu u jaram. Sad će ga jahat do besvijesti. A što se tiče “zakona o imovini”, ostaje samo da se vidi tko će otići u RS i “uspostaviti red”. Jer ako ne odu, ovaj urbi et orbi će proći kao i onaj “zakon o tzv genocidu”.

Blanka

Nek je nejga adezej prvi primiiJo, zajedno sa drugom Vinkom, veleposlanikom Nebesa…

Kortikosteroidac

To je njihova glupost. Priznali su lika koji nije potvrđen u UN-u.

Blanka

Ne, nije to glupost. Smisljenja akcija za vjezbqnje rektalnog allpinizma, tipicno za ‘rvate, od stoljeca sedmog.
Malo se uvlacili Francima, pa puno Mlecima, onda na 80: gasa uvlacenje Austrijancima i Ugarima. Na kraju se uvlacili austrijskom drugu soboslikaru 4 godine… Mozda bi I duze, no promjena vlasti zahtijevala je novi topli sup, ovaj rektum, tako da masa ‘rvatica I’ rvata postaju gorljive komunjare da su isli do toga da je, recimo u Eraniji, 4 – 6 osoba iz jedne kuce radio za udbu cinkajuci jedni druge.
Zbunjeni nakon godina domovinskog rata, opet osjecajuci promrzline bez ugodnosti toplog rektuma izabrali su prvo svapski, a onda rektum Angla I Sasa…
Nikad u ‘rvackoj politici nista nije slcajno, uvijek se trazi prostran strani rektum za kolektivna uvvacenja. E, stoga su i adezenjci i drug udbo-kaludjer bili prvi za “ugradit se” u svapski rektum again.. K’o zna, zna. Zna se.. ..

Danilo V

Koliko god sam kao covek..osecao gadenje prema pesmi DANKE DOJCLAND…Ipak mi je jos zalije sto je doticna pevacica ..”psihicki skrenula” kad su je naterali da legne sa onim “zivim zaudarajucim mrtacem” Genserom.. (gojčessshvaine) na otoku koji su mu ‘rvati poklonili.
Nestala je ..i nikad se nije oporavila..
Zalosno i jadno..

Nagib Uzbrdica

jaooooooo,frustracijma nikad kraja ,genocidna i uzepe marva će kolektivno dobiti slom živaca i čir na želucu

Prije svega Bosna

Ko gubi ima pravo da se ljuti!

Loš đak

Nepokretna imovina se samo uknjižava na državu,RS će je koristiti.Neće im niko oduzimati rijeke I šume.To smeta onima koji znaju da bez državne imovine nema ni države.

eagle

šuško slijedi zabrana po..sko..ka a tebi rampa za medije

Šaćir soros

Mi muslimani smo stvarno glupi što pišemo ovde

🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America🇷🇼

Ne sramoti nas više idiote, stid me u bronxu..