Published On: Uto, tra 12th, 2022

Schmidtovu odluku komentirali i Dodik i Komšić: Jedan državnički, drugi blesavo. Pogodite kako koji

“Između toga da postupi ili odstupi, Schmidt je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antiustavne zakone a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS”, kratko je prokomentirao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH odluku koju je donio visoki predstavnik BiH Christian Schmidt da poništi Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS, piše N1.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini donio je odluku da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini koji treba stupiti na snagu u RS.

“Suspendirao sam primjenu Zakon do ocjene Ustavnog suda kako bi se izbjegle negativne pravne reprekusije za građane i potencijalne investitore. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bi je uskladio s odlukama Ustavnog suda. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država Bosna i Hercegovina može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati vlasništvo nad državnom imovinom, što se primjenjuje na sve razine vlasti u BiH”, rekao je Schmidt.

Nešto konciznije od Komšića odluku je komentirao i Milorad Dodik.

“Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nijemac Christian Schmidt krčmio ono za što su dali najvrijednije”, rekao je Dodik Srni upitan da komentira odluku visokog predstavnika, kojeg Republika Srpska ne priznaje, da obustavi Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti.

Dodik je podsjetio da je pitanje imovine riješeno 1995. godine u Dejtonu i “samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Schmidta, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već riješena”.

On je ocijenio da je potez Schmidta kič i šund politike na koju su ga natjerali oni koji su pitanje imovine protuustavno aktualizirali.

“Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor!”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kleme
Kleme
1 mjesec prije

Persona non grata u elemetu

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Dzaba dodikovo lajanje…pravoslavac dzaba si krecio…tvoje laganje prolazi samo kod tvojih glasaca…cuj on faca a eufor mu patrolira banja lukom a francuski avioni nad njom….srbija danas trazi britanske avione tako ce ga i ona pustiti niz vodu …ode dodik allahrahmetile…

Gradjanska divizija: "Najtvrđa Bosna"
Gradjanska divizija: "Najtvrđa Bosna"
1 mjesec prije

Kme kme kme

Vaistinu
Vaistinu
1 mjesec prije

Poslije Tita najjači hrvat. Jedini Hrvat koji naređuje međunarodnoj zajednici šta da radi.
Pola miliona glasova u oktobru za našeg ljiljana.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Vaistinu
1 mjesec prije

Turence, ne bih se ja radovao ničemu, jer kako je krenulo, jesen će biti jako vruća, čak puno vruća od ljeta. Možda bude jako vruće i u ovo rano proljeće. Čini mi se da BiH neumitno ide svome kraju.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Teb se sve nesto cini …pogledaj malo oko sebe ..
Samo Bosna I Hercegovina dokle god pogled stize..i nista drugo

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Turence, potpuno isti osjećaj sam imao 91. godine kada je u pitanju bila SFRJ, pa ne znam zašto bi sada bilo drugačije ako znamo da je BiH SFRJ u malom. Onda smo imali Miloševića i “jedini državotvorni narod u SFRJ” Srbe, a sada imamo Bakira IZMETbegovića i “jedini autohtoni i državotvorni narod BiH” tzv. bošnjake, ex. Turke. Sve je isto, samo su različiti glumci. Danas vi glumite Srbe iz 90-ih.

🥒🥒🥒🥒 zoki
🥒🥒🥒🥒 zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Jesil ti to baba vanga ili neki novi prorok aj oladi malo lakse de ti bit,i

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  🥒🥒🥒🥒 zoki
1 mjesec prije

Ne mogu ja biti prorok. Samo je jedan prorok, a to je poSranik Muha,med SARS.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 mjesec prije

Malo se istanjili živci , lajk

Phoenix
Phoenix
1 mjesec prije

Koliko se ulizavaju tom Dodiku …

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Mi muslimani smo glupi što čitamo

🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America🇷🇼
🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America🇷🇼
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Ne sramoti nas više idiote, stid me u bronxu..