Published On: Čet, svi 18th, 2017

ĆAMIL PRIMORAC I ZVONKA JURIŠNIK: Tužni smo, začuđeni smo, Reuf i Suljagić obećali su bili da Ustaše više neće biti problem u Sarajvu

Prvaci nekadašnjeg HSP-a, halal Ćamil i hairli  Zvonka u izjavi za N1 kazali su kako su neugodno iznenađeni, najnovijim antiustaškim djelovanjem dvojca Bajrović Suljagić. Ustaše su branile Bosnu i Hercegovinu prema pravaškim načelima. Pa ih vrijeđa napad na ustaše, koji su s komunisitma inače do sada bili u dobrim odnosima.

Sporazumom one Cvetković Mačke s Lagumdžijom, mi smo smatrali da je duga povijest raskola između nas fašista, i njih komunista završila i da smo zakopali ratne sjekire, te da ćemo skupa ubuduće djelovati. Tako nam je obećao Kukić. Tako je govoria Zlatkousti. Tako su klimali i Suljaga onaj mali i onaj neki s ribljim ustima. Čudnog je imena pa se ne sjećamo više.

Na naše pitanje kako mislite duga povijest raskola između komunista i ustaša – Ćamil Primorac spremno, za dom, odgovara: Vi zaboravljate da su ustaše i komunisti  skupa spremali neke atentate, zaboravljate pakt Hitler Staljin, pa nismo mi oduvijek posvađani bogamupoljubim- naglašava halal predsjednik pravašluka.

Zvonka i Ćamil tvrde kako je ružno danas slušati od Suljagića i Bajrovića napade na Bleiburg, kada se jako dobro sjećaju, da su ih 2010-e uveli u Platformu upravo pojašnjenjima da je njima, Sandžaklijama bliža HSP politika do Drine, od HDZ-ove do Neretve,  i da su Srbi glavni neprijatelji Bosne, što mi u HSP-u doista mislimo, i sad uopće ne razumijemo otkud njih sa Srbima i zašto mrze Ustaše, kad su toplo primili i našu bistu Ante Pavelića, pa i Blaža Kraljevića su držali u uredima a i Čambera su postavili na čelo ured europskih vrijednosti iako je kenjac skakao na ustaške  pjesme i imao je par kompromitirajućih izjavao o Srebrenici.

Kakvih izjava? 

A ono da su četnici premalo Bošnjaka tamo poubijali.

Stvarno?

Pa ja, tako se pričalo da je propovjedao po gimnazijama kao učitelj.

I to Sarajevo zna? 

Znaju, al ne šljive ti oni to, samo su im tenderi bitni.

Dakle na čelo ureda za europske vrijednosti, Suljagić je postavio čovjeka, on ili njegov SDP tadašnji, koji je izjavio da su četnici u Srebrenici poubijali premalo Bošnjaka? 

Da tako je – kazuje nam Jurišić.

Nije tako Zvonka, dodaje Ćamil, u to vrijeme nije se u HSP-u koristio taj termin. Koliko se sjećam Čamber je kazao da su četnici u Srebrenici poubijali premalo Balija. Tačno se sjećam.

Kaže se točno – dodaje Jurišić.

I šta sad vas dvojica kako se osjećate, 4 godine su vas vodali ko mečke po Sarajevu, milijune je Lijan oteo, Živko je gledao kako se HVO vojnici ubijaju nakon kršenja prava, imate li iti malo stida, kako hodate po ulicama?

Citirat ću uglednog akademika Slavu Kukića: “Narod je glup. Narod je foka.Narod brzo zaboravlja” – kazuje nam Jurišić.

Jes, jes, jes, glup je narod za popizdit, kako si reko da se zove taj akademik, upita Ćane.

Kukić bogareti, odgovara, Jurišić.

To ona fukara što je kidala križeve u komunizmu dok danas govori o ljudskim pravima?- upita Ćamil

Ja taj, odgovori Jurišić

Dobar čovjek. I šupak. – dodaje Ćamil.

Kako to – upitali smo Ćamila.

Pa tako, kažeš dvostruku karakterizaciju, šta znaš kad će zatrebati, jes pravaš il nisi.

U tom trenutku Ćamil Primorac nam je namignuo.

Dakle vi bi mogli opet protiv svog naroda jel tako?

A kad su to ustaše bile  uz narod, i priznavali volju naroda, odgovori veseli dvojac, i uputi se gorika. U Borika. Prije ulaska u Lijanovićeva sponzorska kola su nam dodali – više učite povijest. Ustaše nikad nisu tražile volju naroda za svoje djelovanje. Uvijek smo bili ispred naroda.

Znamo, naročisto kad se bježalo – odgovorili smo mi.

Na to je Ćamil spustio smajlić, upalio Passata. I otišao. U Restoran Argentina. Tako se Borik odnedavno zove.

*tekst je satira, imamo ljude koji ne kuže satiru pa moramo naglašavati.Neki faktografski podazi iz teksta su istiniti.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare