Published On: Ned, lis 4th, 2015

Cameron: Ne dobijem li što želim, Velika Britanija mogla bi napustiti EU

David Cameron nije želio odbaciti mogućnost da će se založiti za izlazak Britanije iz EU-a na referendumu ako mu europski kolege ne daju ustupke koje želi.
Cameron je zatražio od svojih vladajućih konzervativaca, koji su se okupili na godišnjem skupu stranke u Manchesteru, da budu strpljivi oko britanskih odnosa s Europom.
“Ako ne dobijem ono što želim tada ništa ne isključujem”, rekao je Cameron za BBC upitan priprema li se povesti Britaniju van iz Unije. “Ali sam uvjeren da ćemo dobiti što želimo”, rekao je.
Cameron je obećao održati referendum o eventualnom izlasku Britanije iz EU-a do kraja 2017.
“Pokušavam ishoditi za Britaniju ono što nam treba, i očito, kada to dobijem, okrenut ću se i zalagati za ostanak u reformiranoj Europi”.
Cameron je također u razgovoru za Telegraph odbio objaviti datum referenduma ali je rekao da će kolege u EU-u imati “dovoljno vremena” da razmotre njegove zahtjeve.
I pristaše i protivnici ostanka Britanije u EU-u pokreću svoje kampanje kako bi privukle ljude, kao i potrebna sredstva, a postoji rizik da bi grčka kriza i neviđeni izbjeglički val u Europi mogli okrenuti britansko javno mnijenje protiv članstva u Uniji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare