Published On: Pon, lis 26th, 2015

ČAMBER OD PLATFORME I DALJE PARAZITIRA U NOVOJ VLADI: NDH Vjeko je mrtav, živio EU Vjeko…

U Grudama je održana poslovna konferencija pod nazivom “Perspektive hercegovačkog gospodarstva u svjetlu europskih integracija Bosne i Hercegovine” u organizaciji Udruge „Pravi Put”.
Kako objašnjava predsjednica Udruge Žana Alpeza, na ovoj poslovnoj konferenciji sudionici su pokušali naći odgovore na pitanja o problemu vrednovanja gospodarskih potencijala Hercegovine, te razlozima slabog korištenja europskih pretpristupnih fondova.

Ova konferencija je okupila privrednike, ekonomske i agronomske stručnjake, te predstavnike vlasti, s ciljem pronalaska što boljih rješenja za pravilno korištenje kapaciteta i potencijala u svrhu privrednog razvoja.

Izlagači su bili:

direktor Ureda za Europske integracije Vjekoslav Čamber, Biiiip!

Sad ćemo ovdje malo stati.
Zvuči li vam malo poznato ovo ime? Vjekoslav Max Čamber.

Često se spominjalo uz ime Jerke Lijanovića, Platforme, Zvonke Jurišića. HSP-a.

O da.

Vjekoslav Čamber bremenitji je od ovih naših prostora.

Političku karijeru započeo je ustašovanjem, ustašlucima i ustrašivanjem lopovlukom drugih da bi na kraju završio kao Lagumdžijin ukras za majorizaciju vlastitog naroda i Jerkin smokvin list za pljačku i Hrvata i Bošnjaka.

Kako mu se omililo u Sarajevu pobrinuo se da se s interneta maknu sve njegove brojne izjave o veličanstvenoj NDH, potom se skvarcao, promijenio odijelo i počeo družiti s Daamirom Mašićem. Postao čovjek metroustaša.

Kažu po sarajevskim klubovima da jači tandem odavno nije haračio nit se nagledao toliko fajrunata sarajevskih jutara.

Čamberiusa je čekao posao profesora povijesti i zemljopisa u Posušju. No kako on više ne vjeruje u onu povijest koju je onomad podučavao djecu, odlučio je ostati u Sarajevu.

Pred sam zalazak Platforme, izmisliše tako begovi novu apanažu za Vjekoslava, te postaviše ovog prononsiranog ljubitelja događaja iz drugog svjetskog, na više nit manje nego na čelo novoizemišljenog Ureda za Europske integracije.

Ured i dalje egzistira a Čamber je na njegovo čelo postavljen kao državni službenik, ne politički imenovan lik, pa se nada da ga zakon o državnim apanažama štiti.

Samo postojanje ureda na razini FBIH upitno je, ured za EU integracije, ili čak ministarstvo moralo bi biti na čelu države, budući da se FBIH ne integrira sama u EU, ima tamo još nekih 49% BiH koji također idu ka EU. Opet, sama situacija, da Vlade FBIH vodi čovjek, koji je sudjelovao u rušenju Ustava FBIH, i koji je pristao biti ono šta dva HDZ-a nisu, bizarna je.

Ured bi, ako ga već HDZ-ovci ne mogu smjeniti trebalo preimenovati u Ured BH apsurda.

U doba Platforme, Poskok je inače  objavio bistu iz jednog od Čamberovih stranačkih ureda. Bila je to bista Ante Pavelića.
Suljagić nije reagirao. Šutio je. Lagumdžija nije rekao niti riječi. FTV također. Čak niti najglasniji antifašista Hercegovine, i akademik bosanstva za jug zemlje dr. Slava nije rekao niti riječi o tom malom skandalčiću i ljagi na licu BH socijaldemokracije.

Potom smo objavili video snimku s Pavelićevim portretom iz HSP ureda. Nikada se niti SDP niti Pandurević niti Komšić nisu ogradili od fašističkih simbola ove stranke. A FTV opet nije imala reportera za to snimiti. Ni RadioSarajevo.ba niti Klix nisu imali reportera.

Potom smo objavili kako nam je poznato da je jedan od visokih dužnosnika Platforme izjavio, citiramo “Četnici su pobili premalo Balija u Srebrenici”. Nikada nas niti jedan medij iz Sarajeva, niti jedno pravno lice nije upitalo o kome govorimo.

No prvi su kada treba Poskok nazvati fašističkim portalom i prvi su kada treba hrvatske kooperativne fašiste i profesionalne prodavače tuđih kolektivnih prava, zaštititi i pronaći im posao.

Vratimo se na vijest.

Osim gospodina Čambera na ovom sijelu bio je dekan Agromediteranskog fakulteta Mostar Ahmed Džubur, profesor na fakultetu modernih znanosti CKM Mostar Zoran Trputec, UNDP-Ravnateljica ureda za Hercegovinu gdja Božena Bohm Kaltak, ministarstvo gospodarstva HNŽ – stručni savjetnik za pisanje EU projekata, gdja Maja Šimić – Škutor, tajnik federalnog ministarstva rada, poduzetništva i obrta Mostar, gdin Jozo Bejić, profesor Reuf Herić i ostali…..

Gosti iz političkog i ekonomskog sektora: dr.Diana Zelenika Parlamentarna skupština FBiH, gdin Zrinski Pelajić – Hrvatska, međunarodni konzultant za World bank, OECD; UNCTAD;USAID; GIZ, to kao implementator niz EU projekata u RG i regiji, gdje je njegovo izlaganje popraćeno velikim interesom

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare