Čak je i deklarirana ljevičarka žestoko kritizirala Dežulovićevu sramotnu kolumnu o Vukovaru

“Ako želimo ukazati na parazitiranje na žrtvama, moramo to napraviti tako da ne antagoniziramo žrtve, a teško je zamisliti da ovakav tekst neće izazvati bol i revolt…”

Profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i komentatorica HRT-ove emisije Peti dan Marijana Bijelić kritički se referirala na kolumnu Borisa Dežulovića o Vukovaru, a njen stav zanimljiv je i utoliko što se radi o deklariranoj ljevičarki.

“Kritizirati parazitiranje na žrtvi Vukovara se može i bez ružnih psovki koje će povrijediti mnoge koji su stradali i koji nisu ništa krivi. Ako netko ne može, nije za novinara, a ako neće, onda je to puno veći problem”, smatra Bijelić te nastavlja:

”Ako želimo ukazati na parazitiranje na žrtvama, moramo to napraviti tako da ne antagoniziramo žrtve, a teško je zamisliti da ovakav tekst neće izazvati bol i revolt pa će, logično, učvrstiti odanost žrtava onima koji parazitiraju na njima. Ovakav tekst uopće ne slabi političko parazitiranje na žrtvama, naprotiv.

Dežulovićev postupak je zapravo u suštini tabloidan – želi privući na jeftin način šokantnim pristupom jer se to najbolje prodaje. Nema tu nikakve dubine ni pogađanja biti, kao što mnogi, oduševljeni tim tekstom misle. To da političari i njihovi jataci parazitiraju na žrtvi Vukovara znamo i taj se problem može suvislije obraditi od psovke, ali bez psovke ne bi bilo tolikog dizanja tenzija i raspirivanja mržnje pa ne bi bilo toliko zanimljivo za one koji žele platiti pisanje takvog teksta, odnosno za one koji žele da se u politici ništa ne pomakne prema suvislom, razumnom i empatičnom rješavanju problema”, zaključila je Bijelić.