Published On: Sri, velj 27th, 2013

Busovača: Priveden vlasnik noćnog bara zbog prostitucije

Poduzimajući aktivnosti čiji je cilj razbijanje organizirane kriminalne skupine koja se dovodi u svezu sa trgovinom ljudima i međunarodnim vrbovanjem radi prostitucije, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 26.02.2013. godine, na području općine Busovača lišili slobode vlasnika samostalnog ugostiteljskog objekta – noćnog bara SUR ‘AS’.
Pretragom navedenog objekta, te tri stambena objekta, koji se također nalaze na području Busovače, pronađeno je i oduzeto šest mobilnih telefona sa SIM karticama, 12 SIM kartica različitih mobilnih operatera, razni dokumenti koji se odnose na poslovanje ugostiteljskog objekta ‘AS’ (fiskalni računi, rokovnici sa evidencijom prometa, telefonski imenici i adresari sačinjavani u bilježnicama), kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u svezu sa izvršenjem predmetnih kaznenih djela.
Osoba lišena slobode će, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvješće o postojanju osnova sumnje o počinjenju kaznenog djela iz članka 250. KZ BiH (Organizirani kriminal), a u svezi s člankom 186. KZ BiH (Trgovina ljudima) i člankom 187. KZ BiH (Međunarodno vrbovanje radi prostitucije), biti predata na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.
Policijski službenici SIPA-e nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih kaznenih djela u kojima je identificirano osam potencijalnih žrtava trgovine ljudima, od kojih je jedna malodobna ženska osoba.
Sumnja se da su pomenuta kaznena djela počinili članovi organizirane kriminalne skupine sa područja središnje Bosne.
Današnje aktivnosti izvršene su po nalogu Suda BiH i Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SIPA-e.