Published On: Wed, Apr 8th, 2020
#3rd | By Desk

BUSOVAČA: Obilježena 28-a obljetnica osnivanja HVO-a

Predsjednici Udruga 3 GMTBR nositelja ratnih odličja Busovača i specijalne policije ŽSB su povodom 28 obljetnice osnutka HVO – a, upalili su svijeće za sve poginule hrvatske bojovnike na središnjem spomen obilježju u Busovači.

Predstavnici udruga čestitaju svim pripadnicima HVO-a, 28-mi rođendan i zahvaljuju se na doprinosu svima koji su bili sudionici Domovinskog rata, te svojom borbom i žrtvom omogućili stvaranje slobodne i suverene BiH.

Poštivajući važeće zapovijedi o prevenciji širenja Covid 19 virusa i socijalnoj distanci, nismo pozvali na masovnije okupljanje, poručili su organizatori.

Poručujemo svim funkcionerima u vlasti, u zdravstvenim institucijama i kriznim stožerima da se naše Udruge i naši članovi stavljaju na raspolaganje ukoliko smatraju da im je naša pomoć potrebna.

Također se nadamo da će Hrvati i svi drugi narodi BiH biti složni u ovoj krizi, te pomoći da se dobrom koordinacijom svih mjerodavnih tijela što prije ova kriza završi sa što manje žrtava. Apeliramo na Vladu F BiH i resorna ministarstva da pošteno, namjenski i odgovorno upravljaju budžetskim i doniranim sredstvima, ravnomjerno na cijeloj teritoriji Federacije i tako ne dozvole da politikanstvo još više zakomplicira probleme uzrokovane pandemijom, poručuju branitelji, prenosi centralna.ba