Utorak, 21 svibnja, 2024

NAJEZDA IKAVACA: Bura bi mogla otpuhati Dalmatince u Hercegovinu

Must Read

Orkanska bura što puše na Makarskom primorju još od sinoć i dalje se ne smiruje.
Prosječna brzina vjetra je 90 kilometara na sat, a udari bure od 155 kilometara na sat zabilježeni su na poluotoku Osejava u 9,58 sati. Vjetar je pričinio štete u šumama, maslinicima, na prometnoj signalizaciji, reklamama i predblagdanskoj rasvjeti grada, bini Božićnog grada na Trgu Kačića, a ima manjih šteta i na hotelskim objektima, doznaje se od Gradskog centra Osejava.
Vatrogasci su imali desetak intervencija na uklanjanju borova i drugih stabala s prometnica, kazao je vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina dodajući kako je ekipa vatrogasaca i dalje na državnoj cesti D8 gdje uklanja veće grane.
Zbog vjetra bilo je povremenog nestanka električne energije uslijed manjih kvarova na 110 kW dalekovodu, a ima i oštećenja na elektro i telefonskim vodovima.
Zbog orkanskog vjetra vozačima se preporuča opreznija vožnja posebice kod Baškog Polja gdje su jaki bočni udari bure.
Na Biokovu, na najvišem vrhu Svetom Juri je četrdesetak centimetara snijega, a temperatura se spustila na minus 14 Celzijevih stupnjeva, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu. Zbog vjetra visina snijega u nanosima je i do jedan metar.
Snijeg je pao i na primorski dio Biokova, a biokovska prometnica nije prohodna i zaleđena je, dok se čišćenjeceste najavljuje tek u utorak ujutro kada će biti obavljena i smjena posade na odašiljaču HRT- a na Biokovu.
(H)
Foto: Ivo Ravlić / CROPIX

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -