Srijeda, 29 svibnja, 2024

Budimlić izviždan: “Jesi Muhamed, ali nisi “pegamber””

Must Read

Budimlic_glavaViše od 200 policajaca Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo danas se okupilo na mirnom protestu pred zgradom Vlade KS-a da bi iskazali nezadovoljstvo i zatražili ostavku ministra Muhameda Budimlića.

Iako se ministar pojavio na ovom okupljanju, predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo nisu mu dali priliku da se obrati prisutnima. Izviždan je, a na jednom od transparenata pisalo je “Ministre, ti jesi Muhamed, ali nisi pejgamber”., prenose portal vijesti.ba.

Predsjednik Sindikata policije KS-a Nedžib Đozo kazao je da policija, između ostalog, zamjera ministru Budimliću to što nije prihvatio Sindikat kao jedinu legitimnu organizaciju za pregovore, zatim nabavku loše policijske opreme, usvajanje Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kantonalnog MUP-a te pokušaj usvajanja Zakona o policiji bez konsultovanja članova sindikata.

Policajci su, ovom prilikom, poručili da ne žele ministra koji radi stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti i koji se ne pridržava propisa.

Obraćajući se skupu, u znak podrške policajcima, predsjednik Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH Franjo Rener istaknuo je da trenutna situacija u kojoj se nalazi policija destabilizira Kanton Sarajevo, ali i cijelu Federaciju BiH.

U izjavi novinarima, ministar Budimlić je istaknuo da neće dati ostavku, a da se policajci moraju sami upoznati o propisima, a ne da im ih neko “prenosi”.

Istaknuo je da je i na današnjem skupu izneseno mnogo dezinformacija o njegovom radu i da je njegov dolazak, ustvari, bio znak podrške i znak spremnosti na razgovore.

Nakon mirnih protesta, koji su trajali oko 30 minuta, policajci su se vratili redovnim radnim aktivnostima. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -