Published On: Pet, tra 27th, 2012

SJAJAN SPIN PERKOVIĆU! Podmeću mi jer se boje mog novog albuma

bigger (29)Marko Perković Thompson napokon je odlučio javno odgovoriti i pojasniti zašto se posljednjih tjedana u novinama piše o tome da se našao na meti Porezne uprave zbog nesrazmjera imovine i prijavljenih prihoda, koji je poreznicima navodno pravdao pozajmicom koju je dobio od prijatelja iz Argentine.

Pjevač iz Čavoglava, koji je po svjedočenju Mladena Barišića u sklopu afere Fimi-Media optužen da je od HDZ-a po nalogu Ive Sanadera na ruke primio pola milijuna eura za kupnju raskošnog zagrebačkog penthausea kako ni za koga ne bi pjevao u političkoj kampanji 2007., svoju je istinu objavio na službenoj internetskoj stranici. Perković tamo tvrdi da mu podmeću ljudi koji ne vole domovinu, a sve u strahu od njegova novog singla kojim najavljuje sljedeći album i koncerte prepune, kako kaže, izljeva domoljubnog naboja koji se može opipati u zraku.

Thompson u svom priopćenju novinarima zamjera lijenost i neprofesionalizam, pa ih pita zbog čega njegov slučaj nisu bolje istražili. Međutim, on zna i zašto je to tako jer, kako veli, “kada se takav tekst objavi, onda ništa nije slučajno i očito je da postoji skrivena namjera”.

“Ovih dana se treba pojaviti novi Thompsonov singl kao najava novog albuma. Očito je da netko u ovoj državi ima strah već i od sjećanja na njegove koncerte i izljeve domoljubnog naboja koji se tamo mogu praktično opipati u zraku. Sama pomisao na novi Thompsonov album i njegove nove koncerte dežurne medijske stražare natjerala je na akciju.

U situaciji kad se u pitanje dovode temeljne vrijednosti ovog društva, kad se zaboravlja na generale nepravedno zatočene u Haagu, kad se relativizira svetost Domovinskog rata, a napadi na Crkvu postaju sve žešći i dok nema jake političke snage koja bi se tome suprotstavila, samu pomisao na novu Thompsonovu svirku u Hrvatskoj netko pokušava utišati i prije nego je odsviran prvi takt”.

Kako prenosi jutarnji.hr, na Thompsonovim službenim stranicama također stoji da Marka Perkovića Thompsona nitko iz Porezne uprave nije zvao ni na kakav razgovor. Budući da on već duže vrijeme nije održavao koncerte, Thompson, kaže, postavlja logično pitanje čime je mogao zaslužiti da se i njegovo ime nađe na popisu umjetnika koji su u novinama praktično proglašeni utajivačima poreza.

Nije Thompson jedini glazbenik koji se oglasio kako bi pojasnio optužbe za nelegalne financijske transakcije.

Progovorio je i Dražen Žanko, autor stranačke himne “HDZ zna” koji je dobio nadimak Poštar nakon što je na suđenju u aferi Fimi-Media spomenut u iskazu bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević. Žanko tvrdi da nije imao veze s plaćanjem estradnih umjetnika novcem iz HDZ-ovih crnih fondova.

Priznaje da je ponekad kolegama na gaže nosio kuverte ne znajući koliki su iznosi u njima, ali naglašava da je njegova uloga u cijeloj priči bila isključivo – umjetnička.