Subota, 22 lipnja, 2024

Budimir želi pričati s HDZ-om

Must Read

SARAJEVO – Platforma o formiranju vlasti na kojem je formirana Federalna vlada je kvalitetan dokument i po izjavama svih aktera Vlada FBiH je funkcionirala dobro. Da bi se bilo što promijenilo morat će mi biti prezentirano nešto mnogo kvalitetnije, a prije svega morat će biti ispoštovane odredbe Platforme, kazao je danas novinarima u Sarajevu predsjednik FBiH Živko Budimir.

 

Današnje sastanke sa čelnicima Parlamenta FBiH okarakterizirao je kao neophodne konsultacije o aktualnoj političkoj situaciji.

-Sve drugo što bih mogao reći bilo bi preuranjeno, kazao je Budimir.

Dodao je da je spreman sjesti razgovarati s predstavnicima HDZ-a BiH koji pretendiraju na mjesto predsjednika FBiH.

-Oni nisu bili spremni za razgovor sa mnom sve ovo vrijeme, kazao je Budimir.

Da predsjednik Federacije BiH, Živko Budimir, zbog načina na koji se zahtijeva od njega neće potpisati smjenu federalnih ministara iz reda SDA-a, rekao je i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić nakon sastanka s Budimirom.

Kako je rekao, razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji, a zaključak sastanka je da će se rukovodstvo Parlamenta FBiH i rukovodstvo FBiH ponašati u skladu s ustavom i s poslovnicima.

Zvizdić je potvrdio i da je u Zastupnički dom Parlamenta FBiH došao zahtjev za održavanje izvanredne sjednice ovog doma.

– Mi ćemo se ponašati u skladu s Poslovnikom te ćemo zakazati izvanrednu sjednicu, a podnositelji zahtjeva će morati obrazložiti razloge održavanja ove sjednice, rekao je Zvizdić.

 

Dodao je kako će u sljedećih nekoliko dana bit će održana sjednica Kolegija Doma FBiH. U skladu s Poslovnikom, izvanredna sjednica mora biti zakazana u maksimalnom roku od 14 dana.

-Zahtjev za održavanje vanredne sjednice potpisalo je 28 zastupnika iz SDP-a i 15 zastupnika iz HDZ-a i HDZ 1990. Do sada nisu stigli potpisi zastupnika iz SBBBiH, kazao je Zvizdić.

No, predsjednik zastupničkog kluba SDP-a, Jasenko Selimović, izjavio je kako bi novo rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta Federacije moglo biti izabrano već sljedećeg tjedna.

Kako je izjavio Srni, novi partneri u vlasti u Federaciji učinit će sve što je u njihovoj moći da na sljedećoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bude izabrana i nova federalna vlada.

-Mi od nedjelje, od potpisivanja sporazuma SDP i HDZ službeno imamo novu parlamentarnu većinu i logična posljedica toga je promjena rukovodstva Parlamenta FBiH, rekao je Selimović.

bitno.ba | R. I.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NEKI LIK KOJI KASNI 3 GODINE: Zapad je isprovocirao rusku invaziju na Ukrajinu

Zapad je isprovocirao Rusiju da izvrši invaziju na Ukrajinu, izjavio je danas u Nigel Farage, a prenosi Daily Telegraph. Čelnik...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -