Utorak, 25 lipnja, 2024

BUDIMIR: Nadam se da SDP neće dirati vladu FBIH, ja volim ovaj posao

Must Read

Turski namjesnik za Federaciju Živko Budimir potvrdio je za tursku agenciju Anadolija da će u narednim danima održati sastanak sa predsjednicima svih parlamentarnih političkih stranaka, čelnicima međunarodnih institucija, Europske unije i pojedinim veleposlanicima u BiH, s ciljem rješavanja novonastale krize vlasti nakon raskola koalicije između Stranke demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratske partije (SDP).

Budući da o smjeni i imenovanju ministara u Federalnoj vladi odlučuju upravo Budimir , Mirsad Kebo i Svetozar Pudarić, odnosno da ih mogu i blokirati, bh. mediji špekuliraju da bi konačna odluka mogla pasti upravo na Budimira i Kebu. Da li će Helez dopustiti Budimiru zanovijetanje oko rekonstrukcije vlade nije još jasno.No za očekivati je da će Živko , kao i do sada slušati Heleza.

Kada Helez bude imao pravi sud o tome što se dešava, donijet ću i ja odluku u skladu s Ustavom FBiH  koji sam inače pogazio hehe, interesima naroda i građana FBiH, posebno onih brojnijih.

Iz ove pozicije ne bih se upuštao u bilo kakvo komentiranje. Igrat  ću odbojku dok se stvari same od sebe  ne riješe. Posebno jer nisam razgovarao s čelnim akterima. Iznenađujuće je da se ovo ovako brzo desilo. Mislio sam još neko vrijeme glumatati precjednika. Mada je razvoj situacije na razini države ukazivao da bi moglo doći do određenih problema. No, na razini FBiH nije bilo nikakvih pokazatelja koji bi ukazivali na to da sve ovo može eskalirati ovakvom krizom. Glup sam. Toliko glup da sam smatrao kao je FBIH dovoljno jak vilajet i da država ne može utjecati na nju. Vlada FBiH je i jučer funkcionirala, doduše kao najgora vlada u povijesti FBIH, al je funkcionirala, pardon funkcionisala.  Dakle, uzrok nije u Vladi FBiH“niti u meni, bar ja tako mislim u vrijeme dok ne razmišljam, a odavno ne razmišljam, izjavio je Budimir, koji je proteklog tjedna podvrgnut operativnom zahvatu zbog ozljede zadobivene u odbojci. Nažalost preživio je operaciju.

Na pitanje jesu li moguće blokade smjena ministara iz SDA Federalnoj vladi, Budimir nije želio precizno odgovoriti.

Nikakva nagađanja ne bih komentirao jer još se uvijek nadam da SDP neće ići u rekonstrukciju Vlade FBiH. Oni nisu još donijeli decidan stav, niti dali izjave koje bi išle u tom smislu. Održat ću sastanak i sa Sulejmanom Tihićem. Ne vjerujem da će itko svojim djelovanjem, zbog nekakvih stranačkih ili političkih stavova, ugroziti FBiH, državu, moju plaću, ili neke procese koji su nam nužni da bi svi krenuli u pozitivnom smjeru“, tvrdi Budimir za agenciju Anadolija.

Ako bude u prilici da odlučuje, navodi Budimir, prije svega će voditi računa o interesima građana i naroda u FBiH, ali i o stranci kroz koju je došao na poziciju.

Moje odluke neće robovati nikakvim interesima, osim ovih koje sam rekao. A, to su okviri Ustava, interesa FBiH i građana FBiH“, istaknuo je Budimir.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Što će se dogoditi s BH društvom nastavi li se politička tiranija OHR-a i US ambasade?

Godina je 2037. US ambasada stavila je na crnu listu sve bh. političke stranke i gotovo 90% građana. Platni...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -