Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

BUDIMIR: Džaferović tražio mito, RB plasirala novac uglavnom na bošnjačka područja

Must Read

Nezakonito izabrani predsjednik F BiH Živko Budimir potvrdio je kako je zamolio direktora Razvojne banke Ramiza Džaferovića da odobri kredit tvrtki Virtex iz Vira, Budmirovog rodnog sela. Potvrdio je i kako je Džaferovića zvao i po nekoliko puta, jer se nije javljao na telefon
On je, gostujući u emisiji Pošteno FTV, dodao kako je direktor te tvrtke izjavio i spreman je to posvijedočiti kako je Đžaferović tražio mito od direktora tvrtke iz Vira, da bi toj tvrtki bio odobren kredit.
Tvrtka Virteks, koja se bavila proizvodnjom posteljine je u međuvremenu ugašena.
Budimir je kazao i kako je od ukupno plasiranih sredstava Razvojne banke u Zapadno-hercegovačku županiju u prošloj 2011. godini plasirano ukupno 0,48 posto, a u Hercegbosansku 1,5 posto, dok je u Sarajevski kanton plasirano 25 posto.
Da je Razvojna banka već godinama u funkciji  usmjeravanje proračunskog novca uglavnom na bošnjačka područja potvrdio je prije dvije i pol godine aktualni premijer F BiH Nermin Nikšić. tada kao dužnosnik oporbenog SDP-a Nikšić je u emisiji Pošteno FTV kritizirao Džaferovića i tadašnjeg premijera Mustafu Mujezinovića ( SDA) jer je županijama s hrvatskom većinom davao mrvice.
-Evo kažu mi u Razvojnoj banci ima bruka para. A ja ću vam sad pročitati izviještaj o plasmanu sredstava u razdoblju od 1. 7 do 31. 12. 2008. Bosansko podrinjski kanton; tražili 2, 7 dobili 3, 4 milijuna, davali im i više nego što su tražili. Kanton 10 ( Hercegobosanska županija, op. aut) tražili 6,4 milijuna dobili 147.000 KM, Hercegovačko neretvanski kanton- tražili 25 milijuna dobili 335 tisuća. Posavski kanton tražili 4, 2 milijuna dobili nula maraka, Sarajevski tražili 96, dobili 20 milijuna, pročitao je Nikšić izviještaj Razvojne banke za drugu polovicu 2008., pred kamerama FTV i tadašnjim direktorom Razvojne banke, koji je, u međuvremenu postao njegov štićenik, i federalnim premijerom Mustafom Mujezinovićem. ( R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -