Published On: Pon, pro 24th, 2018

BRNABIĆ: Srbija i Republika Srpska su sve više jedno

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su Srbija i Republika Srpska sve više jedno i da međusobna suradnja donosi fantastične rezultate.

– Čini mi se da smo mi sve više jedno. Otkada je naša odbojkaška reprezentacija krenula iz Banje Luke i imala pripreme u Republici Srpskoj, vratili smo se kao svjetski šampioni. Mislim da je to primjer kako trebamo dalje surađivati i kakve rezultate donosi to kada zajedno radimo – rekla je Brnabić u izjavi novinarima tijekom donatorske večere u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se održava u Banjoj Luci.

Ona je navela da je Srbija donirala 250.000 eura za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece s poremećajima kretanja i da je pomogla i prošle godine.

– Pored toga, stvarno imamo veliki broj zajedničkih projekata i to je prelijepo, zato što to pokazuje i da Srbija jača, i da Republika Srpska jača – rekla je Brnabić.

Ona je istakla da ekonomija u Republici Srpskoj funkcionira dobro zahvaljujući odgovornom vodstvu, prvenstveno Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, jer bez njih Srbija ne bi ni imala priliku podržati projekte koji su ovdje pokrenuti.

– Nadam se da će 2019. biti još bolja, da ćemo surađivati još bliže – rekla je Brnabić./Srna/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare