Published On: Sri, srp 10th, 2019

Britanski ministar sigurnosti: Islamska država i dalje velika prijetnja Europi

ISLAMSKA država i dalje predstavlja izazov za sve zemlje svijeta, a teroristička skupina Al-Kaida ponovno jača i vjerojatno planira napade u Europi, rekao je Ben Wallace, britanski ministar za sigurnost.

Ministar naime smatra kako Islamska država i dalje predstavlja prijetnju za Veliku Britaniju i da, nakon propasti samoproglašenog kalifata u Iraku i Siriji, postaje sve nepredvidljivija.

Dodao je kako je 250 Britanaca, uključujući i borce ISIS-a, i dalje u tim zemljama. Neki su u logorima, a neki na slobodi.

Znaju privući novake

“Zbog svoje sposobnosti da putem interneta regrutira novake i inspirira nove napade, Islamska država i dalje predstavlja globalnu opasnost“, izjavio je Ben Wallace u intervjuu za Sky News.

“ISIS predstavlja prijetnju za svaku osobu, iz bilo kojeg dijela svijeta, i trebamo se kolektivno uhvatiti u koštac s tim problemom“, smatra ministar.

Al-Kaida sve aktivnija

Wallace je napomenuo kako Al-Kaida, teroristička skupina koju je nekoć predvodio Osama bin Laden, pokazuje znakove sve veće aktivnosti, prenosi Index.hr

“Al-Kaida nije nestala. Zapravo, oni traže svoj pravi trenutak i aktivniji su nego što su bili. Još uvijek regrutiraju, još uvijek su aktivni, još uvijek imaju svoje zadane ciljeve. Ne bismo se trebali iznenaditi ako se uskoro diljem Europe pojave novi napadi pod okriljem te skupine“, rekao je.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare