Srijeda, 29 svibnja, 2024

Božićna poruka Pape Franje

Must Read

Papa je na svoj peti Božić u svojstvu čelnike zajednice 1,2 milijarde katolika u svijetu, u bazilici Svetog Petra predvodio misu za oko 10.000 ljudi dok su je još mnogi pratili s trga ispred crkve.

Današnje izbjeglice bježe iz svojih domova isto kao Josip i Marija pred Kristovo rođenje. Toliko je koraka skriveno u koracima Josipa i Marije. Vidimo tragove cijelih obitelji primoranih otići na današnji dan, rekao je Papa u homiliji.

U mnogim je slučajevima odlazak ispunjen nadom, nadom u budućnost, no za mnoge druge taj odlazak može imati samo jedno ime: preživljavanje, dodao je.

Isus u svojem siromaštvu i poniznosti objavljuje i pokazuje da su istinska snaga i autentična sloboda iskazani u poštivanju i pomaganju slabima i ranjivima, rekao je papa Franjo.

Papa je po tradiciji u crkvu Svetog Petra ušao nešto prije 21,30 sati držeći srebrni papinski štap s križem i predvodeći procesiju kardinala i drugih vodećih prelata. Prije mise je Papa podignuo pokrivač koji je prekrivao lik Isusa Krista, a 11 djece iz Europe, Azije, Afrike i Južne Amerike položilo je cvijeće kod oltara, prenosi Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -