Četvrtak, 18 srpnja, 2024

BOSIĆ: Presuda Karadžiću ne doprinosi istini i povjerenju

Must Read

SARAJEVO – Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, ocijenio je da presuda Karadžiću od 40 godina zatvora nepravedna i da ne pridonosi ni istini ni povjerenju.

Sud u Haagu još jednom nas ostavlja u uvjerenju da je to politički sud. Presude na političkoj osnovi donesene su svim liderima Srba iz Srbije, iz RS i iz Hrvatske. Nijedan drugi čelnik koji je sudjelovao u ratu nije osuđen, rekao je Bosić na konferenciji za medije u Palama.

Napomenuo je da SDS žali za svim nevinim žrtvama u ratovima ’90 -ih.

“To se ne odnosi samo na srpskom žrtve, koje su doživjele najmanje pravde u procesima koji su vođeni poslije rata, nego i na bošnjačke i hrvatske žrtve”, rekao je Bosić i dodao kako se nada da se ovakve žrtve i ovakvi sukobi koji su bili ’90 -ih godina neće više nikada ponoviti.

U Palama danas nije bilo masovnog okupljanja građana, pa se čak ni u kafićima nije gledao prijenos presude. Mali broj građana koji smo sreli na ulici uglavnom nije želio komentirati presudu Radovanu Karadžiću, a oni koji su htjeli nešto reći mišljenja su da je sud u Haagu pristran te da je kazna Karadžiću nepravedna.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -