Petak, 19 travnja, 2024

BOSIĆ: EK treba reći koja stranka ne želi dogovor!

Must Read

Mi smo potpisali dogovor u Briselu kojim smo definirali glavne načine rješavanja pitanja “Sejdić-Finci” i iznenađen sam da to jednostavno pitanje nije riješeno do sada – kazao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić novinarima u Sarajevu nakon sastanka s predstavnicima Europske komisije i Delegacije EU u BiH.

Dodao je da predstavnici EU i dalje gaje nadu da dogovor može biti postignut.

– Jasno je svima da je problem izbor dva člana u FBiH i ne znam do kada će predstavnici Europske komisije imati takav stav jer se svaki put od stranaka u FBiH pojavi novi prijedlog – istaknuo je.

Uvjeren je da posrijedi nije samo implementacija presude “Sejdić-Finci” već da su na djelu političke snage koje žele iskoristiti ovo pitanje za otvaranje mnogo dubljih promjena i rješavanja svojih nacionalnih pitanja. To može BiH, kako kaže, dovesti u još dublju krizu.

– Očekivao bih od Europske komisije da već jednom kaže tko su ti koji se ne žele dogovoriti i da definira što je zapravo problem i to na otvoren način – naglasio je.

Otkrio je da postoji najava o još jednom sastanku eksperata, a zatim i lidera političkih stranaka u BiH, a što bi, smatra, bila zadnja šansa za BiH.

Prokomentirao je i izjavu predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudina Radončića o mogućnosti dogovora o modelu koji bi podrazumijevao indirektan izbor sva tri člana Predsjedništva BiH te kazao da su to “pokušaji raznih političkih igara i prebacivanja loptice”.

– Ne mislim da postoji ozbiljna namjera ili mogućnost otvaranja nekih novih pregovora na osnovu indirektnog biranja. Podsjećam vas da je svih sedam lidera potpisalo osnovne principe, a jedan od glavnih principa je direktan način izbora – zaključio je Bosić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -