Published On: Sat, Nov 2nd, 2013

Bosić: Dodikova tvrdnja o naseljavanju 500.000 Arapa u BiH signal za uzbunu ili opasna igra kako bi ostao na vlasti!

Predsjednik Srpske demokratske stranke ( SDS ) Mladen Bosić ocijenio je danas da je izjava predsjednika RS – a Milorada Dodika ” da postoji plan za naseljavanje 500.000 Arapa u BiH ” suviše ozbiljna tvrdnja da bi ostala bez odgovora i SDS će insistirati na njenom razjašnjenju .

Ako ima dokaze za tu tvrdnju , onda je to signal za uzbunu i treba razjasniti što se radi po tom pitanju , s obzirom na to da je upravo Sredoje Nović ministar SNSD – a u Vijeću ministara zadužen za državljanstva i boravište stranaca – kazao je Bosić .

Ukoliko je , kaže , Dodikova tvrdnja samo spekulacija ” usmjerena na dizanje straha i tenzija među narodima u BiH kako bi se zaustavio pad rejtinga SNSD – a i skrenula pažnja s problema u RS – u , onda je to opasna igra čovjeka koji je spreman na sve da bi ostao na vlasti ” .

Što se tiče posljednje izjave predsjednika HDZ – a Dragana Čovića , Bosić smatra da svi u BiH postaju svjesni da su ” taoci Čovićeve namjere da uz podršku Dodika , preko blokade rješavanja pitanja ‘ Sejdić – Finci ‘ , otvori promjenu Daytonskog sporazuma ” .

– Ja razumjem Čovićevu namjeru , ali ne razumjem Dodika koji podržava koncept koji je protiv interesa RS – a – rekao je predsjednik SDS – a u izjavi novinarima .

Dragan Čović je izrekao prijetnje poslije neuspješnog sastanka stranaka iz Federacije u Budimpešti da će , ako se ne prihvate njegova rješenja do 15. studenog , stvarno otvoriti tzv . hrvatsko pitanje .

– To je samo još jedan dokaz naših tvrdnji da nije ni bilo iskrene namjere da se pitanje ‘ Sejdić – Finc ‘ uopće i riješi . Sada je i jasno ko blokira procese i što su ciljevi – zaključio je predsjednik SDS – a .

Fena