Published On: Sri, velj 6th, 2013

Borba Bakira Hadžiomerovića i Zvonimira Jukića za prevlast na FTV-u

Bakir Hadžiomerović zakazao prvi sastanak Programskog kolegija RTVFBiH, ali odmah iza toga stigla obavijest izvršnog direktora za programe Zvonimira Jukića da Kolegij FTV-a više ne postoji. Kako se saznaje, i urednici FTV-a su podijeljeni u dva tabora

„Poštovani, odlukom generalnog direktora ponovo sam preuzeo poziciju odgovornog urednika TV programa i multimedije. S obzirom na to da menadžment RTVFBiH još uvijek nije riješio pitanje kancelarije u kojoj ću obavljati svoje radne zadatke, predlažem da sastanak održimo u DESK-u FTV-a (Staklenik), u srijedu, 06. 02. 2013.“ – početak je poziva za sastanak kojeg je juče Bakir Hadžiomerović uputio članovima Programskog  kolegija TV i multimedije, a nakon što je dobio obavijest od generalnog direktora RTVFBiH da nema smetnji u obavljanju funkcije, na koju ga je vratio Odlukom Općinskog suda o privremenoj mjeri vraćanja, sa koje je smijenjen polovinom prošle godine.
Međutim, odmah iza ovoga njegovog dopisa, urednici na FTV- u dobili su dopis od strane izvršnog direktora programa RTFBiH Zvonimira Jukića u kojem ih obavještava da je Hadžiomerovićev sastanak ništavan i neobavezujući, te da jedino on može sazvati sastanak Programskog kolegija RTVFBiH. Kako saznajemo, urednici programa su podijeljeni u vezi sa protivrječnim dopisima koje dobivaju od svojih neposrednh rukovodioca.
ftv dopisi