Bojana Gregorić Vejzović: “Delta je neumoljiva. Da se nisam cijepila, kisik u bolnici bi bio neizbježan”

Ona je na svom Instagram profilu podijelila vlastito iskustvo borbe s bolešću, ali i navela da je zbog cijepljenja imala slabije simptome od svog 15-godišnjeg sina.

“Više od 7000 zaraženih danas!!! Ispričat ću vam svoj ‘susret’ s koronom nedavno. Sin se prvi zarazio, a onda smo počeli kuriti doma jedan po jedan; svi osim Enesa. Da, ja sam cijepljena dva puta, u 5. mjesecu drugom dozom. No delta je neumoljiva, i da kojim slučajem nisam, put kovid bolnice do kisika bio bi za mene siguran ishod”, započela je svoju objavu Bojana Gregorić Vejzović.

“Od glavobolje, temperature, kostobolje, kašlja zbog kojeg dvije noći i dva dana nisam spavala, slabosti… sve sam prošla s mišlju kako ovo prežive ljudi koji se nisu cijepili? Nisam imala snage dijeliti apsolutno ništa u trenutku kada se odvijalo, ova fotka jedini je zapis tog razdoblja. Danas s ovim brojkama pomišljam kako možda netko, tko zazire od straha prema cjepivu, ipak učini sam sebi uslugu i cijepi se, jer ova bolest je krajnje nepredvidljiva. Netko prođe da ne zna kako ju je imao, a netko baš nadrlja i zašto se onda ‘kockati’? Uglavnom…

Kći kao iz ‘uputstava’, blaga temperatura i gotovo ništa, dok smo sin i ja disali kao da nam netko drži čarapu na ustima; ne možeš udahnuti koliko ti treba, a kašalj je konstanta. Nismo izgubili okus i miris, već je postao čudno metalnog osjeta. Od blage temperature do 38,7 a trese kao da je 41. Nakon četiri dana ja sam već bila bolje, dok se Raul mučio s kašljem danima, a onda antibiotik…

Na pretragama nakon preboljenja pokazalo se da su moji nalazi bolji od nalaza mog sina, koji ima 15 godina; samo zato jer sam cijepljena!!! Enes, koji je također cijepljen s dvije doze i cijelo vrijeme je bio uz nas troje ‘kužnih’, nije obolio, cjepivo ga je zaštitilo u potpunosti! Izdržao je trčeći od jedne do druge, pa treće sobe, noseći nam čajeve juhe,inhalatore… hvala ljubavi.

Danas smo odlično, prošlo je vremena pa se organizam polako oporavio. Zahvaljujem divnim doktorima iz bolnice Merkur, prof. Ingrid Prkačin, Domagoju Ivanoviću. Mojoj ORL dr. Mireli Ivanović te dr. Dinku Tonkoviću koji su bili za nas pri telefonu 0-24 sa savjetima.

Za kraj, kada su u pitanju teške dijagnoze različitih bolesti, ne sumnjamo u doktore, ne gledamo na naše mirovanje kao na oduzimanje sloboda, već kao na oporavak. Vjerujmo onima s diplomom medicine molim vas; kako bi se čim prije bezbrižno družili u prepunim kazalištima, koncertima i pjevali zajedno!

Želim svima zdravlja i veselja”, napisala je glumica.

Dnevnik.ba