Published On: Pon, pro 31st, 2018

Bivši militanti “Islamske države” uz potporu Turske žele u bitku za Manbij

Iako se čini da je Rusija uspjela odgovoriti Tursku od napada na položaje Kurda u sjevernoj Siriji, nije naodmet spomenuti kako je obećavajući zapovjednik proturske islamističke Sirijske nacionalne armije izvjesni Saif Abu Bakr, koji se na najnovijim fotografijama prikazuje kao uredan vojnik u čistoj, do savršenstva ispeglanoj uniformi, kratke brade i uredne kose koja se ne nazire ispod crvene beretke.

Saif Abu Bakr

FOTO – Jedna od novijih fotografija Saifa Abu Bakra

U više navrata je dokazano kako u redovima Sirijske nacionalne armije (SNA) i drugih oružanih formacija koje su formirale turske tajne službe, spremne za invaziju na sjevernu Siriju, postoje ne samo “umjereni” militanti, već se Turska ne ustručava uzeti u službu teroriste iz bilo koje skupine.

Konkretno, na području kojeg nadzire Turska su militanti islamističke koalicije Hayat Tahrir Al-Sham, kojima su Turci obećali da će se boriti. Ujgurski militanti s tog područja su odavno uključeni u turske kampanje. Islamska stranka Turkestana (IPT) i militanti ove skupine su viđeni u ožujku ove godine tijekom turske invazije na Afrin.

Sada su među militantima udarne borbene skupine čak i teroristi “Islamske države”. Na internetu se pojavio video s časnikom Sirijske nacionalne armije Saifom Abu Bakrom, koji je obećao turskim novinarima “kako će osloboditi Manbij”. Godine 2016. je Saif Abu Bakr bio je u redovima “Islamske države” i aktivno pomagao teroristima u gradu Al-Bab u sjevernom dijelu pokrajine Aleppo.

Saif Abu Bakr

FOTO – Saif Abu Bakr 2016. prije transformacije u “časnika” Sirijske nacionalne armije

Twitter

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare