Subota, 13 travnja, 2024

BIO JE “MORALAN” DOK SU NAM GA NAMETALI: SDP o nemoralu Željka Komšića

Must Read

Pojavljivanje Željka Komšića na subotnjoj promociji dipomanata, magistranata i doktoranata Univerziteta u Sarajevu,  ne samo da je politički upitno, nego predstavlja i vrhunac političkog nemorala. Otvoreno je pitanje: u kom svojstvu je nazočio promociji i u čije ime je na njoj govorio, odnosno da li je zloupotrijebio funkciju koju obnaša i narušio smisao same svečanosti?

Sasvim sigurno, Protokolom Predsjedništva BiH nije obuhvaćeno pojavljivanje na skupovima poput onog koji je održan u subotu u Olimpijskoj dvorani ZETRA. Ako slučajno i jeste, onda postavljamo pitanje Željku Komšiću: zašto se  ne pojavljuje na sličnim manifestacijama u Zenici, Banja Luci, Bihaću, Istočnom Sarajevu i drugim univerzitetskim gradovima Bosne i Hercegovine?

Govor Željka Komšića kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zapravo je bio promocija njegove ličnosti u funkciji predsjednika Demokratske fronte! KO SDP smatra da se radi o teškoj povredi i zloupotrebi ugleda Predsjedništva BiH kao državnog organa, koji je ovdje iskorišten za potrebe promocije jedne politički i organizacijski nedovršene stranke.

Željko Komšić se, tek  poslije sedam godina provedenih u Predsjedništvu BiH, sada po prvi put sjetio mladih ljudi, udvarajući im se sintagmom “baklje BiH“. Svi građani Bosne i Hercegovine su svjedoci da Komšić, kao član Predsjedništva BiH, do sada nije obezbijedio niti jednu stipendiju, niti jedan bilateralni sporazum, niti jednu konekciju, niti bilo šta što tim “bakljama BiH“ može pomoći u obrazovanju i sticanju znanja, kako bi bolje i jače svijetlile. Sa funkcije koju obnaša, Komšić mladima nije ponudio ništa izuzev praznih floskula, kojima  želi pridobiti glasače na sljedećim izborima. Vrlo jeftino i vrlo nemoralno!

http://www.sdp.ba/novost/20635/politicki-nemoral-zeljka-komsica

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -