Published On: Uto, stu 3rd, 2020

BIO JE DUŽE VRIJEME U AUSTRIJI Ovo je terorist iz Beča: 20-godišnjak iz Makedonije?

Kronen Zeitung je objavio tko je glavni napadač u Beču, a koji je navodno napad najavio na internetu. Riječ od 20-godišnjaku porijeklom iz Sjeverne Makedonije, koji je bio naoružan ilegalnim kalašnjikovim, a kojeg su ubili specijalci.

Terorist, čija je fotografija objavljena a na kojoj se vidi kako pozira s oružjem, u Austriji je vjerojatno već dugo. Prema Kronenovim informacijama, nedugo prije krvoprolića u Beču, zakleo se na vjernost novom vođi terorističke vojske Islamske države, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishiju.

Ubojica na slici pokazuje mačetu, pištolj i kalašnjikov, s kojim je pucao po centru Beča. Po austrijskim zakonima, kalašnjikov spada u ratno oružje, te ga je zabranjeno posjedovati, što znači da su ih teroristi nezakonito nabavili.

Inače, napadač ima kriminalnu prošlost i nekoliko kaznenih prijava. Bio je u zatvoru 22 mjeseca iz kojeg je pušten u prosincu 2019. godine.

Neposredno prije napada, ubojica je objavio novu fotografiju uz koju je, piše Bild, izrazio svoju podršku Islamskoj državi. Još nije poznato je li objava fotografije bila znak da se krene u napad, a njegov profil na Instagramu je zatvoren, prenose 24sata.hr.