Published On: Uto, srp 6th, 2021

SLUČAJ KOJI JE UZDRMAO KORIDE U HERCEGOVINI: Bik pun adrenalina nakon bitke izranjavao vlasnika. Život mu je ugrožen


POSUŠJE – Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona jučer je prijavljen neobičan slučaj. Naime policiji je prijavljeno kako je 31-godišnjeg muškarca iz Posušja sinoć povrijedio njegov bik te mu nanio teške tjelesne povrede.

Osoba je zbog povreda koje je zadobila hitno prebačena na SKB Mostar.

“Sinoć u 19:20 sati PU Posušje je zaprimila prijavu da je u štali u mjestu Čitluk, općina Posušje bik nanio povrede osobi A.M. (1990). Osoba je hitno prebačena u Dom zdravlja Posušje odakle je prevezena na CUM SKB Mostar. Osoba je zadobila teške tjelesne povrede”, reko je komesar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

Iz SKB Mostar su potvrdili da je pacijent hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar.

“Zadobio je teške tjelesne povrede te je životno ugrožen”, rekli su iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

Prema neslužbenim informacijama, nesreća se dogodila nakon povratka s korida koja se jučer održavala u Posušju.

Borba s bikovima, poznata i kao korida, tradicionalna je i kontroverzna predstava po kojoj je posebno poznata Španjolska, a održava se i u Portugalu, dijelovima južne Francuske, te u nekim južnoameričkim državama. Španjolski je parlament, nakon peticije koju je potpisalo 180 tisuća ljudi, izglasao zakon kojim se zabranjuje održavanje popularnih borba bikova. Peticija je pokrenuta najvećim dijelom na inicijativu zagovornika prava životinja. Zakon je stupio na snagu od siječnja 2012. godine.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x