Bijela kuća odbila Putinov poziv za javni virtualni sastanak sa Bidenom, Putin odgovorio Bidenu

Nakon što je američki predsjednik Joe Biden u intervjuu za ABC izjavio da će rusko rukovodstvo morati „platiti cijenu“ u svezi s pokušajima miješanja u američke izbore te da Putima drži “ubojicom”, Putin ga je pozvao na javnu raspravu, odnosno, javni virtualni sastanak.

Bijela kuća odbila je Putinov poziv navodeći da je predsjednik Biden vrlo zauzet.

“Američki predsjednik Joe Biden neće ublažavati retoriku prema Rusiji”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

“Nećemo sjediti, trpjeti i sklanjati pogled kada se ruske vlasti miješaju u naše izbore, kada određuju nagrade za glave naših vojnika, mi se bavimo time kada oni poduzimaju štetne akcije protiv naše zemlje. Tako da će predsjednik biti izravan. On će poduzimati korake kada je to potrebno. I neće ublažavati riječi ili uzdržavati se kada je tako nešto potrebno kazati”, rekla je Psaki u intervjuu za televiziju MS NBC.

“Takva je diplomacija – izražavaš zabrinutost gdje postoje razlozi za to i tražiš mogućnosti za suradnju, a sa Rusijom”, dodala je, “ima prostora za suradnju na području neširenja nuklearnog naoružanja”.

Prema njenoj procjeni, predsjednik Rusije je otporniji na uvrede nego što bi to priznali njegovi suradnici.

“Naslućujem da predsjednik Putin ima deblju kožu nego što bi priznali njegovi suradnici”, iznijela je svoje mišljenje Psaki samo dan nakon izjave Bidena da je “Putin ubojica” te da “ne vjeruje da ima dušu”.

Komentirajući Putinove izjave o ropstvu i rasizmu u SAD, ona je priznala da Amerika zamisliti se u toj oblasti.

“Mi u SAD možemo se pozabaviti samorefleksijom i priznati moramo učinimo puno više kako bismo se suprotstavili nepravdi na rasnoj osnovi i postali bolja zemlja. Radimo na tome, predsjednik je privržen tome”, rekla je ona.

 

 

/Republikainfo.com/

more recommended stories