Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

“BIH SRPSKA PROVINCIJA” Propaganda o povijesti BiH čak i u kanadskoj katoličkoj školi

Must Read

Uznemirujuće laži o historiji BiH u kanadskoj katoličkoj školi

Učenici desetog razreda kanadske katoličke škole “Michael Power“ uče da je za vrijeme Prvog svjetskog rata BiH bila srpska provincija u kojoj je većina stanovnika pripadala srpskoj populaciji, te da su mnogi težili povratku Srbiji.

Iz Instituta za istraživanje genocida, Kanada, pojašnjavaju da se navedene laži o povijesti BiH nalaze u knjizi „Face of Nation“, izdanje 2000. godine, grupa autora: Angelo Bolotta, Jennifer Watt, Charles Hawks, Fred Jarman i Marc Keirstad.

Kako je rečeno iz ovog Instituta, ovu laž otkrili su roditelji djece koji su došli u Kanadu kao rezultat agresije i genocida u BiH jasno govori o ne samo izgubljenoj, već i pojačanoj patriotskoj svijesti i znanju o povijesti Bosne i Hercegovine pišu Vijesti.ba

Ističe se da su učenici, bh.porijekla, koji pohađaju navedenu školu, poniženi ovim neistinama, a njihovi roditelji, koji su već jednom preživjeli zločine agresije i genocida,  teško doživljavaju laži o BiH.

Direktor Instituta za istraživanje genocida Emir Ramić  ističe da je bh.zajednica u Kanadi već poduzela niz akcija, a Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike će zatražiti povlačenje iz nastavnog procesa navedene knjige, a od autora i izadavača knjige izvinjenje kanadskim građanima bh. porijekla.

– Samo ono znanje bazirano na  činjenicama kredibilnih  izvora može biti izvor progresa, jačanja ljudskog dostojanstva i odgoja generacija koje će biti nositelji istine i pravde – naglašava Ramić.

Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -