Subota, 13 srpnja, 2024

BIH SE DEFINITIVNO TREBA RASPASTI: Ukinuta je prvostupanjska presuda Mahmuljinu. Zlotvoru nadređenom džihadistima. Stvar ide na ponovno suđenje…

Must Read
Na slici: 1. Abu Meali, SDA diplomat pri UN-u, u SAD poslan s lažnim imenom i putovnicom netom prije napada na američke Twinse, danas je na US crnoj listi, navodno je umro u Egiptu, tvrde pouzdani arapski izbori. 2. Rasim Delić heroj, junak, baja nacije, “nenadano” umro prije izricanja drugostupanjske presude u Haagu, ključni svjedok genocida u Grabovici za koji je osobno naredio istragu oko koje nikada nije došlo. 3. Sakib Mahmuljin, izvučen sa suda da u međuvremenu “nenadano napusti ovaj svijet baš kao i Arif Pašalić?  I baš kao Alija Izetbegović koji je umro netom prije podizanja optužnice u Haagu.

Ova informacija za N1 potvrđena je iz  odvjetničkog ureda Vasvije Vidović koja zastupa Mahmuljina.

Mahmuljin je ranijom prvostupanjskom presudom osuđen na 10 godina zatvora, a u optužnici je bilo navedeno da je u toku rata u BiH, oružanog sukoba između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske na području općine Zavidovići, optuženi Sakib Mahmuljin, u svojstvu komandanta 3. korpusa Armije RBiH, u čijem sastavu je djelovao i odred za obrednu siječu glava BH građana „El Mudžahidin, tijekom 1995. godine, dok je trajala vojna operacija Armije R BiH na širem području Zavidovića i Vozuće, u okviru koje su pripadnici odreda „El Mudžahidin“ počinili ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti na tom području, nije ništa preduzeo kako bi spriječio navedeni zločin, iako je imao informacije da se pripadnici ovog odreda spremaju počiniti zločin, te da nakon počinjenog zločina nije poduzeo ništa kako bi kaznio počinioce zločina.

Mahmuljin se teretio da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji održanom 04. veljače 2016. godine pred Odjelom za ratne zločine Suda, u predmetu Sakib Mahmuljin, optuženi Sakib Mahmuljin izjasnio se da nije kriv za krivična djela: ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Iz odvjetničkog ureda nam je rečeno i to da je Apelaciono vijeće Suda BiH zakazalo i pretres u ovom slučaju, ali nije precizirano kad će biti.

- Advertisement -

59 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

59 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -