Srijeda, 24 travnja, 2024

BiH: Nasilje učenica izazvalo zgražanje javnosti

Must Read

Policija u Tuzli započela je istragu kako bi provjerila okolnosti pod kojima su tri malodobne djevojke pretukle četvrtu, snimka čega se pojavila i na internetu, izazvavši zgražanje javnosti u toj zemlji.

‘Dobili smo snimku od građana i upoznati smo sa sadržajem’, izjavio je glasnogovornik tuzlanske policije Izudin Šarić najavivši među prvim koracima saslušanje počinitelja napada. Najavljeno je kako će tri učenice sutra biti saslušane u nazočnosti roditelja, što je zakonska obveza jer je riječ o malododobnicama.

Na snimkama koje su postavljene na YouTubeu tri djevojke najprije pokušavaju odrezati kosu, a zatim pljuskaju te ‘cipelare’ četvrtu djevojku koja se ne uspijeva obraniti. Incident se zbio potkraj prošlog tjedna u krugu srednje tehničke škole, a utvrđeno je kako je žrtva 16-godišnja učenica prvog razreda koju su napale jedna njezina vršnjakinja i dvije starije djevojke.

Razlog za napad navodno je bila činjenica da je žrtva dan prije prijavila tri učenice zbog zlostavljanja jedne njezine prijateljice.

Nije spriječio tuču, već je sve snimao i – postavio na internet

Snimku je na internetski servis postavio učenik škole koji je sve i promatrao. ‘Mnogi me pitaju zbog čega nisam spriječio tuču. Odlučio sam napraviti snimku kako bi svi vidjeli što se zbiva u blizini školskih objekata’, kazao je banjolučkim ‘Nezavisnim novinama’ učenik s inicijalima D.S. dodavši kako su mu već prijetili roditelji djevojaka koje su sudjelovale u napadu te su tražili da uništi snimku.

Amela i Halid Gavranović, roditelji napadnute djevojke, ogorčeni su tim događajem. ‘Ne mogu vjerovati da nitko od  profesora, zaštitar ili netko od običnih građana nije regairao’, kazala je majka.

Isključenje iz škole?

Ravnatelj škole Nesib Hasanović kazao je kako šokiran napadom. Potvrdio je kako škola ima angažirane profesionalne zaštitare, no oni nisu ništa posumnjali kada su napadačice izvodile svoju žrtvu iz škole jer su je navodno zagrlile, a ona ničim nije stavila do znanja da je ugrožena. ‘Nastavničko vijeće će poduzeti odgovarajuće mjere’, najavio je ravnatelj, dodajući kako osobno drži da napadačice zaslužuju da ih se nakon svega isključi iz škole.

List ‘Oslobođenje’ ističe kako je nakon svega porazno to što djevojke koje su izvele napad nakon njega nisu pokazale ni najmanje kajanje. Naprotiv, na društvenoj mreži Facebook ostavile su niz poruka kojima su se hvalile zbog toga što su napravile.

Bez obzira na to što će poduzeti policija i pravosuđe, roditelji napadnute djevojke najavile su privatne tužbe protiv nasilnica, prenosi Hina.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve se (opet) vrti oko Srba

I tri desetljeća nakon što je “Oluja” velikosrpski san pretvorila u noćnu moru, Srbi – umalo ne rekoh hrvatski!...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x