BIDEN: Musk kontrolira opremu koja širi laži širom svijeta, u SAD nema više urednika

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden kritizirao je Twitter i vlasnika kompanije Ilona Elon Muska, navodeći da je milijarder kupio utjecajnu platformu društvenu mrežu koja “širi laži širom svijeta”, prenosi CNN.

– Elon Musk kontrolira opremu koja širi laži širom svijeta. U Americi više nema urednika – izjavio je Biden tijekom akcije demokrata za prikupljanje sredstava u Rozmontu, kod Chicaga.

Ova reakcija američkog predsjednika uslijedila je nakon vijesti da je Twitter otpustio 50 posto svojih zaposlenika, odnosno oko 3.700 ljudi. U obrazloženju odluke Musk je naveo da je Twitter otpustio radnike u cilju smanjenja troškova, jer kompanija dnevno gubi oko četiri milijuna dolara.

To bi potencijalno moglo promijeniti način na koji jedna od najuticajnijih svjetskih platformi funkcionira. Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre je navela kako je Biden “otvoreno govorio o važnosti da platforme društvenih mreža nastave poduzimati korake za smanjenje govora mržnje i dezinformacija”, piše CNN./HMS/