Published On: Pet, stu 19th, 2021

Biden mora na kolonoskopiju, Kamala Harris dobila predsjedničke ovlasti

Predsjednik Joe Biden u petak će privremeno prenijeti ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Haris, obzirom na to da će se morati podvrgnuti kolonoskopiji, zahvatu koji se radi pod općom anestezijom.

Harris tako postaje prva žena koja će preuzeti predsjedničke ovlasti, dok Biden bude pod anestezijom za rutinsku kolonoskopiju, rekla je novinarima glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

”Podpredsjednica će za to vrijeme raditi iz svog ureda u Zapadnom krilu” – rekla je Psaki.

Biden je u petak ujutro stigao u Medicinski centar Walter Reed kako bi se podvrgao rutinskom godišnjem pregledu – njegovom prvom pregledu na funkciji kao najstarijeg predsjednika u prvom mandatu u historiji SAD-a.

Rutina je da podpredsjednik preuzima predsjedničke ovlasti dok se predsjednik podvrgava medicinskoj proceduri koja zahtijeva anesteziju.

Podpredsjednik Dick Cheney je to učinio u više navrata kada je tadašnji predsjednik George W. Bush bio podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji, podsjeća CNN.

Ranije ove godine, bivša glasnogovornica prijašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, Stephanie Grisham snažno je implicirala da je Bidenov prethodnik bio podvrgnut kolonoskopiji u tajnoj posjeti Walteru Reedu 2019., ali je to prešutila kako bi se izbjeglo prenošenje predsjedničkih ovlasti na tadašnjeg podpredsjednika Mikea Pencea.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zdenko
Zdenko
10 dana prije

Nedaj nazad ovlasti, Kamala. Otruj budena. Biće I nama dobro.

Papiga
Papiga
10 dana prije

Pukli hemoroidi Bidonu zbog Kakira

Zdenko
Zdenko
10 dana prije

Kakav je rezultat? Jel pozitivan? Hoćemo li zaljevati?

djuro
djuro
10 dana prije

Koga li će tamo naći kad uđu kamerom u analni otvor